Uz Kafu logo

Japanska metoda oblikovanja obrva

KozmetikaNega lica i tela

Autor: Lavanda

Obrve su deo našeg lica koji ima jako veliki uticaj na naš izgled. Bez obzira na to kakva vam je šminka, savršena ili ne, izgled obrva može ili sve da pokvari ili da spasi lošu situaciju. Devojke koje nemaju vremena za kompletnu šminku ili preko dana vole prirodan izgled znaju da sve što je potrebno za lep izgled su lepe obrve, maskara i eventualno malo sjaja na usnama. Korekcija obrva se može uraditi olovkama (kojih baš i nema u puno različitih nijansi pa i nisu rešenje za veću grupu devojaka) ili  specijalne senke za koje vam opet treba malo više vremena, dobro oko i mirna ruka. Polutrajno rešenje na duže straze je – japanska medota iscrtavanja obrva (Eyebrow embroidery).

Polutrajna zato što je potrebno osvežiti pigment, makar to bilo i posle godinu dana. Savršena za sve žene jer postoji širok spekatar nijansi pigmenata.

Hajmo malo detaljnije o samoj metodi

Koja je vaša prva asocijacija kada čujete ‚‚trajna šminka‚‚? Ja pomislim na tetovirane tanke oštre linije koje vremenom blede i naprave veću estetsku štetu nego korist. Tetovirane obrve vremenom blede i boja počne da vuče na sivo-zelenu, da ne pričam o neprirodnom izgledu. Japanska metoda se od tetoviranja razlilkuje pre svega u vrsti pigmenta koji se nanosi. Radi se o pigmentu koji iz tečnog, kremastog ili gelastog stanja neverovatno brzo pređe u silikon tako da nema mešanja sa limfom pa znači da se ni boja neće razlivati, a linija gubiti na intenzitetu i postati deblja ili potpuno izbledeti. Rezultat korišćenja baš ove vrste pigmenta je da posle 7 dana nećete imati debelu, razlivenu liniju umesto jedne dlačice.

Pored toga, ova metoda podrazumeva iscrtavanje cele dlačice tako da obrve imaju potpuno prirodan i nenapadan igled. Samo iscrtavanje dlačica se postiže tako što se ne koristi mašinica sa jednom iglom već kratak nožić (sastavljen od 12 ili 14 iglica) kojim se u koži ostavlja plitak trag u obliku dlačice, a zatim se nanosi pigment koji prodire u površinski sloj kože.

Kontura obrve se prvo iscrtava olovkom na osnovu repernih tačaka čiji se položaj određuje na osnovu razmaka između očiju, zenica i imaginarne linije koja ide ovrha nosa do kraja oka. Zatim se nožićem ‚‚zarezuju‚‚ dlačice da bi se onda štapićem naneo tanak sloj pigmenta. Evo kako to izgleda:

Pre&Posle

Sad u svakom većem gradu imate salone koji nude ovu vrstu usluge. Cena se kreće od 120-150 eur, a za tretman je potrebno između 60 i 90 minuta.

Ono na šta morate da obratite pažnju pre svega je higijena u salonu. Sve mora da bude apsolutno sterilno! Vaše zdravlje je na prvom mestu! Zatim ide stručnost lica koje će vam iscrtati obrve. Proverite na kakvoj obuci je bila dotična osoba i tražite da vidite slike ‚‚pre i posle (neposredno posle tretmana i slike obrva nakon par meseci)‚‚.

I sad pre nego što odete na Instagram i Fejsbook da biste detaljnije pogledale obrve poznatih (Seka Aleksić i Brena – loši primer, Nataša Bekvalac – dobar primer) pogledajte jako koristan video na ovu temu.

Ma koji put da ste izabrale za svoje obrve budite zdrave, lepe i negovane  :kissing:


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

Iz mog nesesera sa šminkom

Volim da se šminkam i to činim svakodnevno, osim naravno kada ne izlazim iz ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika, Nega lica i tela

5 koraka za ekspresno šminkanje

Sigurno ste se nekada našle u situaciji da jednostavno nemate vremena da se ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

S-he olovka za obrve

S-he je jedna od marki DM parfimerija i do sada sam koristila samo njihove ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika, Nega lica i tela

Rok trajanja i čuvanje kozmetičkih proizvoda

Svi znamo koliko je štetno koristiti kozmetičke proizvode kojima je istekao ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kozmetika

Njeno veličanstvo, Golden Rose maskara 3D

Odavno se šuška o proizvodima kozmetičke kuće Golden Rose. O tome kako su ...

Autor: uzkafu