Uz Kafu logo

Kako da lakše prebrodite tropske dane kod kuće

Aktuelnosti

Autor: uzkafu

Letnji dani doneli su i temperature preko 30 stepeni, a to znači da je mnogima svakodnevni život u određenoj meri otežan zbog ovih visokih temperatura. Svi oni koji idu na posao dobro znaju kako je kada naiđe autobus koji nema klimu, a vi nemate vremena da sačekate drugi. A pošto su temperature prethodnih dana išle i preko 35 stepeni, lekari su krenuli sa upozorenjima da se bude na dodatnom oprezu, i da se osim onda kada je to baš neophodno u najtoplijim delovima dana ne izlazi iz kuće. Naravno, uvek ostaje pitanje šta raditi kod kuće u ovim vrelim danima, i na koji način prebroditi vrućinu koja nekada zna da bude prilično nesnosna. 

Ono što bi trebalo da bude osnovno je da imate klimatizovanu kuću ili stan jer bez toga se i ove temperature teže podnose. Klima je sada prisutna u velikoj meri u mnogim domaćinstvima, te ne predstavlja nikakav pojam luksuza kao što je to bilo ranije. Naravno, svesni smo da je svi nemaju, ali je onda potrebno da se nabavi kvalitetan ventilator koji će koliko-toliko da ublaži visoke temperature. Klimu bi trebalo prilagoditi spoljnoj temperaturi, i ne nastojati da se napravi velika razlika između temperature u vašoj kući ili stanu i temperature koja je izvan njega. Pre ili kasnije ćete morati da izađete zbog neke stvari, i onda vam neće biti nimalo prijatno kada osetite koliku ste razliku u temperaturi napravili. Ali ono što je dobro je da ako ste ljubitelj sportskog klađenja nećete morati nikuda da mrdate iz svoje kuće jer sa pojavom online kladionica kao što je Superbet deli vas samo nekoliko klikova od uplate tiketa i to sve iz vašed doma. A oko toga da li bi klimu trebalo ostavljati i tokom noći i dalje se vode rasprave, a na vama je da procenite da li vam je ona zaista potrebna dok spavate. 

Sa druge strane, ono što možete da uradite i bez klime jeste da dobro zamračite sve prostorije kako bi sunce što manje ulazilo u njih. No, to ne znači da ne bi trebalo da provetravate prostor u kojem boravite, ali to slobodno radite u jutarnjim i večernjim časovima dok su temperature sigurno nešto niže. 

Kako biste prekratili sebi vreme, a ako već ne želite da izlazite napolje, uvek možete pozvati prijatelje kod vas kako biste proveli određeno kvalitetno vreme sa njima. To može biti poziv na neobavezno druženje sa nekim koga niste dugo videli, a možete napraviti i malu žurku za odabrane ljude u vašom stanu koji ćete pre toga dobro rashladiti. Zabava je uvek dobra stvar kada je napolju vrelo, a i vi ćete sigurno biti zadovoljniji nakon toga. 

Kada ostanete sami kod kuće, možete deo vremena posvetiti sebi, i uraditi ono što niste stizali da završite tokom proteklih meseci. Na primer, možete se vratiti onoj knjizi koja vam već duže vreme stoji na stolu na istoj stranici, i konačno je završiti. Napravite sebi lepu atmosferu u vašem domu, pa će uživanje biti još veće. Takođe, možete odgledati i neki od filmova koji vam već duže vreme stoje na listi, a nikako niste postizavali da ih pogledate. 

Leto je vreme kada se održavaju i neka poznata sportska dešavanja kao što je Tur d’Frans ili ove godine Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce, pa ako ste ljubitelj sporta, eto još jedne aktivnosti kojoj možete da se posvetite. Ovo naročito važi za ljubitelje fudbala jer najjače svetske lige kreću sa utakmicama u prvoj polovini avgusta. 

Uz sve ovo možete napraviti neku laku hranu u vašoj kuhinjici koja će biti prilagođena ovim julskim danima, a na repertoaru bi trebalo da se nađe i što više sezonskog voća koje nikada ne može da škodi. Takođe, ako vam je to potrebno, tuširajte se nekoliko puta u toku dana, ali gledajte da to bude mlakom ili hladnom vodom jer će vam ona više prijati. 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Mali saveti za veliki izbor pozivnica za venčanje

Organizacija venčanja je veoma uzbudljiva i lepa faza, ali u isto vreme ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti, Za bolji dan

Soda bikarbona

Pre par dana sam od prijateljice dobila šumeći sapun za pravljenje kupke. U ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Ideje za renoviranje koje će podići cenu vaše nekretnine

Ukoliko planirate da u skorijoj budućnosti prodate svoj stan ili kuću, pravi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Otpornost i trajanje zastave zavisi od njene izrade

Danas je vrlo rasprostranjeno isticanje i nošenje zastave u različitim ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Aktuelnosti

Kako servisirati svoj automobil

Ključna stvar osim vožnje je da Vaš automobile bude u ispravnom stanju ...

Autor: uzkafu