Uz Kafu logo

Kako spakovati torbu po principu `jedna torba – travel light`

Putovanja

Autor: uzkafu

Ili travel with style. Dakle, putovanja. Hajmo redom!

Pravilo broj 1
Nikada ne čekati veče pre polaska. Nešto je uzgužvano, nešto je možda za pranje, nešto nije tu…Dakle, na vreme napraviti spisak potrebnih (i manje potrebnih stvari-lako je precrtati) bar par dana pre samog puta.

Pravilo broj 2
Ne pakujte sve odjednom! Pažljivo odvojite šta je šta sa strane, pregledajte.

 

Pravilo broj 3
Odmah iznesite i željenu obuću da ne bi posle bilo da vam patike ne idu uz elegantne pantalone, a lakovane cipele uz military stil.

Pravilo broj 4
Nikada, ali nikada nemojte da se pakujete dok ima mesta! Otprilike torba treba da bude 75% puna. Sigurno se vraćate sa puta sa nekim suvenirima, nekim novim parom cipela, poklončićem za vaše najmilije. Zato pamet u glavu i prostor u torbi!

Pravilo broj 5
Ne pakujte kutije, nezgrapne oblike npr. cipele, sve što zauzima nepotrebni prostor.

Pravilo broj 6
Knjige, obuća, peškiri (u slučaju naravno da ih nosite), znači kabaste i teže stvari idu prve i zbog lakšeg pakovanja i zbog nošenja i gužvanja.

Pravilo broj 7 – THE ONE BAG THEORY
Obično, čak i iskusni putnici, ostavljaju stvari za dnevni prtljag i pune ga nepotrebnim stvarima. Ako ste u mogućnosti kupite kofer-torbu za putovanja sa istom sličnom manjom u kompletu koja može da se jednostavno prikači velikoj. Tako je sve na jednom mestu, bliže lakše i jednostavnije.

Pravilo broj 8
Nemojte da potpadate pod jak uticaj ‘’ako’’ npr a, ako bude baš hladno ili ako bude iznad 45!? Uvek možete u takvoj EKSTREMNOJ situaciji da kupite baš jedan odevni predmet, zar ne? Eto, taman i uspomena sa putovanja…

Pravilo broj 9
ZLATNO PRAVILO PUTOVANJA – KADA SE PREISPITUJEŠ DA LI DA PONESEŠ ILI NE, ONDA TO SIGURNO OSTAVI KOD KUĆE

Pravilo broj 10
Ne nosite sa sobom užasno skupe i za vas neprocenjive stvari. Nakit, satove, krhke predmete… ostavite ipak kod kuće. Ne želite dodatnu brigu.

kombinacijePravilo broj 11
Ponesite otprilike 2-3 odevne kombinacije koje možete i međusobno da uklapate. Zapamtite, na putovanju niste na poslu – nije bitno da svakog dana obučete nešto drugačije, a retko ko baš obraća pažnju na to da li je saputnik malo izgužvan ili precizno opeglan.

Savet više – za cipele obezbediti male čiste vrećice koje posle svakog puta možete da operete, ali sigurno nećete imati posebnu torbu za obuću.

Savet više 2 – kozmetiku tipa šamponi, kupke (koje su naravno neophodne u baš toj mirisnoj noti!) prebacite u male bočice za 2-3 upotrebe ili već koliko vam je potrebno! Ne kupujte i veoma bitno NE NOSITE sve od kozmetike u originalnoj ambalaži jer je nepotrebno, nezgrapno i pre svega teško za vas, čak i za tog džentlemena koji uporno pokušava da vam ukrade koji osmeh tokom putovanja!

Savet više 3 – kada pakujete bluze i majice, prilikom sklapanje stavite list ubrusa da se ne pomeraju u torbi i ostanu prilično neizgužvane do otapkovanja.

Savet više 4 – NAJBITNIJE BIRAJTE LAGANU, LEPU GARDEROBU KOJU RADO NOSITE I KOJA SE NE GUŽVA PREVIŠE.

Srećan put!


1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marija
Administrator
12 godine ranije

ZLATNO PRAVILO PUTOVANJA – KADA SE PREISPITUJEŠ DA LI DA PONESEŠ ILI NE, ONDA TO SIGURNO OSTAVI KOD KUĆE – istina, bas si me nasmejala, ja uvek ponesem i naravno da mi ne zatreba :biggrin:
Sto se tice malih pakovanja za kozmetiku, u DM radnjama mozete da nadjete male sampone, regeneratore i dezodoranse. Stoje pored kase i mnogo su prakticna pakovanja za kratka putovanja.

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Sarajevo drugi deo

Dobro došli na nastavak putešestvija! Simbolično  nazvanog Sarajevo, jer ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima, Putovanja

Saint Emilion i francuska ambrozija

Da li vam se desilo da odgledate klip na Yotube-u o nekom srednjevekovnom ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa sa prijateljima, Putovanja

Novogodišnje ludilo

"Veju veju pahulje, sneg po staklu šara, stiže Nova godina, a odlazi ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Bil Brajson “Ni ovde, ni tamo: Putešestvije po Evropi”

Bil Brajson je još kao mladić, sedamdesetih godina dvadesetog veka, sa ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Putovanja

Šoping turizam – Pandorf

Iako su godine sankcija su za nama i u našoj zemlji se može kupiti kvalitetna ...

Autor: Marina