Kuglof
Kafa sa prijateljima
Autor: Ana
Vrlo jednostavan recept za brzinsko spremanje slatkiša:
Potrebno je:
4 jaja
6 šoljica šećera
2.5 šoljice mleka
2.5 šoljice ulja ulja
1 kesica vanilin šećera
8 šoljica brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
2 kašike mleka
šoljica je mera od 50 gr ‘ šoljica za crnu kafu
(po želji možete dodati šaku lešnika seckanih ili mlevenih ili šaku badema, oraha)
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni. Umutiti penasto belanca a potom dodati žumanca i ostale sastojke (prašak za pecivo pomešajte sa brašnom kak o se ne bi stvorile grudvice od praška za pecivo). Odvojiti jednu trećinu smese i u nju dodati kako i mleko.
Ubaciti u ugrejanu rernu smesu koju ste prethodno sipali u kalup za kuglof. Peći 20 minuta na 200 stepeni a potom još 20 minuta na 180 stepeni. Ako vam se čini da kuglof nije još dovoljno pečen pecite još desetak minuta na istoj temperaturi.
Slični postovi
Kafa sa prijateljima
Val Thorens – Francuska
Zimovanje je opet ušlo u modu, a sa time i zimski sportovi! Sve više ljudi ...
Autor: Marina
Kafa sa prijateljima
Sarajevo – prvi deo
Ukoliko volite putovanja, nemate vremena (a ni puno para) za dalje ...
Autor: Jovana
Kafa sa prijateljima
Hristos Voskrese
U izvodima iz predavanja objavljenog u knjizi Praznici Gospodnji kažu ...
Autor: uzkafu
Kafa sa prijateljima
Bahami – zemlja gusara
Zašto se za Bahame kaže da su „Raj na zemlji“? Zato što su ...
Autor: uzkafu
Kafa sa prijateljima
Manastiri – utočište mira i spokoja
Nedavno sam bila na jednodnevnom izletu, kada sam obišla i tri manastira ...
Autor: Jovana
Моја мама кад проверава да ли је куглоф готов прободе чачклицом :biggrin: ето да и ја додам нешто пријатно….
Miljo, ima vise nacina za proveru :biggrin: jedan od njih moze da bude i cackalica. To sam probala ali nezgodno je u vrucoj rerni gurati kratku cackalicu :ninja: ja praktikujem bockanje tankim nozicem, ima duzu drsku od cackalice a na njemu se lepo vidi da li lako prolazi kroz kolac.
Hvala u svakom slucaju na dodatku :kissing: ! I naravno hvala sto nas pratis!
Ana bas mi se prijeo ovaj kolac i hocu sada da ga spremam. Kazi mi samo kada stavim 2.5 soljice mleka a kada 2 kasike mleka? I da li sam dobro razumela da je u receptu soljica = 50gr?
:biggrin: 2,5 soljice idu u celu smesu, a ove dve kasike mleka idu u momentu kada u 1/3 smese dodas kakao, tada da bi se dobila odgovarajuca mekoca tog testa dodajes i malo dodatnog mleka.
A mera je otprilike 50 grama, ja nikad nisam merila grame, nego sam koristila najmanju soljicu za crnu kafu koju sam imala. Verujem da je danas to tesko naci 😆
Danke viel mal!!! Viele Grüße!!!
:wub:
Super mi ispao iako je cetvrtast 😉 Nisam imala kalup ali sam imala jaku volju i trud se isplatio 🙂
Divno Milice! Naredni put mozes da se igras, kupis kalup pa smesu podelis u tri dela i u jedan stavis neku crvenu boju za kolace u drugi kakao a u treci orahe, lesnike, bademe. Sipas prvu smesu u kalup pa saras malo drugom, na nekom mestu vise na nekom manje, pa sipas trecu smesu. Onda kad se isece kolac izgleda predivno.
Jedina stvar koju ne preporucujem je stavljanje cokolade u samu smesu, jer cokolada ume da obori testo pa nece lepo da nadodje, niti da se dobro ispece!
Prijatno onda!
Obozavam kuuglof! Reci mi koji kalup koristis, ona metalni ili onaj silikonski?
Koristim teflonski, silikonski kalupi mislim da nisu idealno resenje. Zasto? Nemam najsjajnije iskustvo sa silikonskim kalupima(ja imam onaj za projice) iz prostog razloga sto mi se cini da se spoljasnjost u njima jako brzo ispece a unutra sve ostane gletavo iliiii jednostavno treba peci na nizoj temperaturi neko duze vreme. Mene je to obeshrabrilo i smorilo. jeste da se lakse pere i da je testo kad je peceno vrlo glatko ali meni to nekako dodje ljigavo i gletavo pa tako koricu vise volim hrskavu i hrapaviju! Malo veci odgovor ali nadam se da posluziti onima koji imaju iste zahteve od… Pročitaj više »
I ja obozavam kuglof. Taj ukus cokolade i biskvita je neprevazidjen