Slani mini-mafini
Kafa kod kuće
Autor: Jovana
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan.
Brzo se spremaju a pogodni su za slučaj kada vam se iznenada najave gosti…
Potreban vam je pleh sa udubljenjima da bi oblik bio kao na slici, a ako ga nemate, možete ih peći i u korpicama za pečenje, kojih ima u većini prodavnica gde se prodaje materijal za kolače i torte, kao i u većim marketima. Korpice su pogodne jer nisu skupe, a i kada izvadite mafine iz njih, bacite ih i nema dosadnog ribanja plehova 🙂
Od sastojaka vam je potrebno:
- 4 jaja
- 1 čaša mleka
- 1 čaša jogurta
- 1 šoljica ulja
- 1 prašak za pecivo
- 50 gr. slanine
- 50 gr. šunke
- 2-3 kisela krastavčića
- brašna po potrebi
Način pripreme:
Umutiti jaja, mleko, jogurt i ulje. Slaninu, šunku (može i bilo koji drugi suhomesnati proizvod koji imate pri ruci) i krastavčiće (može i kisela paprika ili kisela šargarepica, šta god imate od zimnice) iseckati na sitne kockice i sve sjediniti sa umućenom smesom. Da biste dobili testo srednje gustine, dodajte brašna malo po malo, tako da ne preterate sa gustinom. Prilikom dodavanja brašna, umešajte i prašak za pecivo.
Ako pečete u plehu, blago ga podmažite uljem, razlijtete testo i pecite 40ak min. na 200 stepeni.
Služite mafine tople, a uz njih preporučujem i manju krišku sira…
P.S. Istu smesu možete peći i u ravnom, četvrtastom plehu, pa seći na kocke.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Recept za domaće medeno srce
Verujem da su retki oni koji ne vole čuveno medeno srce. Pošto originalno i ...
Autor: Jovana
mnjam, mnjam. mora da se proba 😉
Jovana,dete moje,tako sam ija pocela 🙂 :kissing:
🙂 :kissing: :kissing:
Ja pravila ovo i nisu ispali bas nesto :cwy: . Sta znaci brasna po potrebi?!
-Stavila sam 10 punih kasika i cinilo se da mozda treba jos malo.
-Pekla sam 20-ak minuta, spolja super peceni unutra malo zivi. Da sam pekla 40 min.bili bi res peceni, zagoreni…
-I pleh sa udubljenjima imam ali bila su mi potrebna dva da bih pekla u isto vreme inace mora u dve ture… Mozda je trebalo pola mere da napravim… :tongue:
Dakle, ne sekiraj se… Ja stavim brasna otprilike, npr. 1 casu odmah, pa dodajem dok mi testo ne bude srednje gustine, malo gusce nego za palacinke… Sto se tice duzine pecenja, stavila sam 40ak min., vreme koliko pecem kod kuce ( sporet je malo stariji, pa sporije pece ), u sustini, pratis situaciju, pa kada su spolja braonkasti, to bi bilo to. Tebi su ostali malo zivkasti unutra jer ti je testo mozda bilo redje… Probaj 25-30min. na 180 stepeni…mada deluju da su zivkasti dok su vreli, treba im 15ak min. da se prohlade, sto se kaze-da danu dusom 😉… Pročitaj više »
A probacu sigurno 😀 jer i onakvi nisu bili losi na ukus :D. Samo za nas sveze domacice, molim detaljni opis recepta… :tongue:
Javljam cim pravim opet…
Hvala za odgovor :happy:
Odlicno ispali,malo pre sam pravila..mljac
hvala za recept
Super! Drago mi je da Vam se svidjaju! Pozdrav!