Uz Kafu logo

Slani mini-mafini

Kafa kod kuće

Autor: Jovana

mafini Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan.

Brzo se  spremaju a pogodni su za  slučaj kada vam se iznenada  najave gosti…

Potreban vam je pleh sa  udubljenjima da bi oblik bio  kao na slici, a ako ga  nemate, možete ih peći i u  korpicama za pečenje, kojih  ima u većini prodavnica gde se prodaje materijal za kolače i torte, kao i u većim marketima.  Korpice su pogodne jer nisu skupe, a i kada izvadite mafine iz njih, bacite ih i nema dosadnog ribanja plehova 🙂

Od sastojaka vam je  potrebno:

  • 4 jaja
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša jogurta
  • 1 šoljica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 gr. slanine
  • 50 gr. šunke
  • 2-3 kisela krastavčića
  • brašna po potrebi

Način pripreme:

Umutiti jaja, mleko, jogurt i ulje. Slaninu, šunku (može i bilo koji drugi suhomesnati proizvod koji imate pri ruci) i krastavčiće (može i kisela paprika ili kisela šargarepica, šta god imate od zimnice) iseckati na sitne kockice i sve sjediniti sa umućenom smesom. Da biste dobili testo srednje gustine, dodajte brašna malo po malo, tako da ne preterate sa gustinom. Prilikom dodavanja brašna, umešajte i prašak za pecivo.

Ako pečete u plehu, blago ga podmažite uljem, razlijtete testo i pecite 40ak min. na 200 stepeni.

Služite mafine tople, a uz njih preporučujem i manju krišku sira…

P.S. Istu smesu možete peći i u ravnom, četvrtastom plehu, pa seći na kocke.

Prijatno!


Pretplati me
Obavesti o
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marija
Marija
13 godine ranije

mnjam, mnjam. mora da se proba 😉

snezana vasic
snezana vasic
13 godine ranije

Jovana,dete moje,tako sam ija pocela 🙂 :kissing:

Ana
Urednik
Ana
13 godine ranije

Ja pravila ovo i nisu ispali bas nesto :cwy: . Sta znaci brasna po potrebi?!

-Stavila sam 10 punih kasika i cinilo se da mozda treba jos malo.
-Pekla sam 20-ak minuta, spolja super peceni unutra malo zivi. Da sam pekla 40 min.bili bi res peceni, zagoreni…
-I pleh sa udubljenjima imam ali bila su mi potrebna dva da bih pekla u isto vreme inace mora u dve ture… Mozda je trebalo pola mere da napravim… :tongue:

Jovana
Jovana
13 godine ranije

Dakle, ne sekiraj se… Ja stavim brasna otprilike, npr. 1 casu odmah, pa dodajem dok mi testo ne bude srednje gustine, malo gusce nego za palacinke… Sto se tice duzine pecenja, stavila sam 40ak min., vreme koliko pecem kod kuce ( sporet je malo stariji, pa sporije pece ), u sustini, pratis situaciju, pa kada su spolja braonkasti, to bi bilo to. Tebi su ostali malo zivkasti unutra jer ti je testo mozda bilo redje… Probaj 25-30min. na 180 stepeni…mada deluju da su zivkasti dok su vreli, treba im 15ak min. da se prohlade, sto se kaze-da danu dusom 😉… Pročitaj više »

Ana
Urednik
Ana
13 godine ranije
Reply to  Jovana

A probacu sigurno 😀 jer i onakvi nisu bili losi na ukus :D. Samo za nas sveze domacice, molim detaljni opis recepta… :tongue:
Javljam cim pravim opet…
Hvala za odgovor :happy:

Natasa@
10 godine ranije

Odlicno ispali,malo pre sam pravila..mljac
hvala za recept

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Recept za domaće medeno srce

Verujem da su retki oni koji ne vole čuveno medeno srce. Pošto originalno i ...

Autor: Jovana