Zdrav početak dana
Za bolji dan
Autor: Milena
Dobar i zdrav doručak predstavlja jedan od bitnih uslova za uspešan dan.
Nedavno sam čitala o tome šta je najbolje jesti za doručak a šta izbegavati. Svi saveti sveli su se na to da treba izbegavati beli hleb, slatkiše, čokoladu i najbolje je jesti integralna peciva, mlečne proizvode, suvo voće.
Baš zbog toga bih svima koji žele da imaju dovoljno energije i da se osećaju dobro tokom celog dana, predložila tzv. joga doručak.
Sve što vam treba za ovaj doručak možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane kojih danas ima svuda u gradu, nije skupo i priprema je jednostavna.
Potrebno vam je:
- 3 kašike brašna od celog mlevenog zrna pšenice (u prodavnici 300g ovog brašna košta oko 70 dinara.)
- Suvog voća po izboru
- Malo oraha (lešnika, badema)
- Jedna sveža jabuka (može i bilo koje drugo sveže voće)
Priprema:
- Brašno uveče prelijte sa 4-5 kašika obične vode;
- suvo voće takođe u posebnoj posudici prelijte vodom i sve ostavite do jutra.
- Ujutru pomešajte brašno sa suvim voćem i vodom u kojoj je ono bilo, ali smesa ne treba da bude tečna.
- Dodajte malo oraha, malo svežeg voća i doručak je gotov!
Iz iskustva kažem da bar četiri sata posle ovog doručka zaista nisam gladna, osećam se laganije i nisam pospana.
Priznajem da sam mislila da izmišljaju i da je nemoguće osećati se bolje samo zbog doručka, ali uverila sam se da mogu svoj dan učiniti kvalitetnijim.
Predlažem da probate i uživate!
Slični postovi
Za bolji dan
Prolećna detoksikacija
Proleće je vreme kad se sve setimo da imamo neko kilo više. To možda neće ...
Autor: Marina
Za bolji dan
Vitalni vitamini
Svaki deo vašeg tela zahteva određene namirnice. Kostima su potrebni izvesni ...
Autor: Marija
Za bolji dan
Eliminišite stres
Smanjenje stresa je veliki biznis. Kupuju se knjige za samopomoć, plaćaju ...
Autor: Ana
Za bolji dan
Odmor – nužnost ili ne?
Uprkos svim pozitivnim stranama koje odlikuju savremenu civilizaciju, visokom ...
Autor: Jovana
Za bolji dan
Kako sprečiti šmrcanje?
Više ne znate kako da se izborite sa prehladama, alergijama i ostalim disajnim ...
Autor: Ana
Ovakav obrok se zove jos i Kollath dorucak.
Ovo se jede sirovo? Mislim zbog brašna… Ništa se ne peče?
Ne peče se zato što brašno od celog zrna u toku noći lepo upije vodu i bude bašđ ukusno, a sve hranljive materije se zadrže.