Uz Kafu logo

Pica sa svežim začinskim biljem

Kafa kod kućeSlaniši

Autor: Milena

Primetila sam da su danas recepti koje pronalazimo na internetu uglavnom samo varijacije nečega što smo već čitali ili pripremali. Retko se pronađe neki nov i zanimljiv.

Međutim, moguće je kombiovati savete dobrih kuvara i na taj način pripremiti nešto poznato, ali za nijansu drugačije.

Tako sam nedavno odlučila da napravim picu sa svežim začinskim biljem, prisećajući se recepta poznate Joli sa 24 Kitchen, ali i malih trikova koje moj direktor rado deli tokom neobaveznih razgovora u pauzama na poslu.

Za koru je potrebno:

300g brašna,
kašičica šećera,
kašičica soli,
kesica suvog kvasca,
kašika ulja
i 200ml mlake vode
.

Plus, setila sam se da sam negde pročitala da je za testa najbolje koristiti neku kupljenu vodu, pa sam umesto one iz česme, stavila 200ml Rose.

Trik mog direktora je da testo za picu peče na obrnutom plehu koji dobro zagreje i ubaci u takođe dobro zagrejanu rernu. Tako se testo brže i bolje ispeče, jer se unutar pleha u stvari samo kuva.

Šta je Joli radila?

Joli je na papir za pečenje poređala začine: bosiljak, nanu, mirođiju, peršun, a ja dodala i malo maslačka i matičnjaka, jer su mi bili pri ruci.

Onda sam preko tih začina stavila koru, dobro ih pokrila testom i 5 minuta zapekla u rerni.

Nakon toga, izvadila sam tu delimično pečenu koru, okrenula je i preko začinskog bilja koje se lepo zalepilo za testo, ređala ostale sastojke: šunku, pečenicu, pečurke, kačkavalj, crvenu papriku…

Pekla sam petnaestak minuta.

Ukus je zaista fenomenalan. Začinsko bilje daje posebnu aromu hrskavom testu, a sveže povrće je sočno i sasvim dovoljo, pa nisu potrebni neki prilozi nakon pečenja.

Napravila sam i još jednu varijantu ove pice, ali sa povrćem.

Koru sam ispekla na isti način, a onda je “filovala” plavim patlidžanom, tikvicama, crvenom i zelenom paprikom, stavila sam crni i beli luk i paradajz.

Plus, kada je sve bilo skoro pečeno, preko sam dodala listove mladog spanaća i ponovo sve vratila u rernu na još nekoliko minuta.

Mislim da od sada više neću razmišljati o tome šta bih mogla da spremim kada nam dolaze prijatelji.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija