Pastrmka sa pečurkama
Kafa kod kuće
Autor: Ana
- 3-4 pastrmke (od po 300 grama)
- limun
- glavica crnog luka
- malo ulja
- 1/2 kg pečuraka
- peršun
- so
- biber
- kisela pavlaka
Način pripreme:
Očistite pastrmke, nacedite limun na njih i ostavite ih u frižider na neko vreme. Iseckajte glavicu crnog luka i dinstajte na malo ulja dok ne porumeni. Dodajte iseckane pečurke, malo peršuna, soli i bibera. Kad pečurke budu skoro gotove stavite ribe u veći sud, prelijte pečurkama i pecite u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Potom premažite svaku ribu zasebno kiselom pavlakom i vratite u rernu na jos 10-ak minuta.
Vrlo lako, zar ne?
Uživajte!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Sad znam sta cu za nedeljni rucak :biggrin: Svidja mi se!
Brza priprema, svidja mi se. Samo, da li bi mogla neka druga riba da se upotrebi. Iako volim pastrmku, ne volim da se mucim sa kostima :ermm:
Pastrmka je jedna od najkvalitetnijih riba na nasim prostorima. Ima zgodnu velicinu pa je lako pripremiti razlicit broj porcija. Pri tome i nema nesto mnogo kostiju.
Manje kostiju, a tog ranga, od riba ima smudj ali je on 2.5 – 5 kg. Tesko je ga je naci kod nas i komadi su preveliki za ovakvu pripremu!
Jedino bez kostiju su ti lignje, mirisu na ribu a nemaju kosti 😆 .
Pa sad vidi :whistle:
Lignje su super ideja, bas cu da probam
Javi nam obavezno kako su ispale ako koristis ove sastojke i nacin pripreme!