Cheesecake
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Leto je već tu i voća ima na pretek!
Iako se trudimo da smanjimo kilograme i stešemo svoju figuru na savršen nivo, treba ipak malo i odahnuti.
Evo u produžetku recepta sa ukusom snova! Opustite se, ohladite dobro kolač i uživajte u svom komaduza .
Potrebni sastojci:
- 250 g plazme (ili nekog mlevenog keksa)
- 125 g putera ili margarina
- 500 ml biljne palvake (Hole ona se super muti)
- 300 g sira neslanog (bilo koji sir moze sitan neki ili za mazanje samo da je NESLAN – npr. mileram ili Ella, mascarpone)
- 1 kesica želatina
- 400 g voća
Otopiti margarin-puter u šerpici na tihoj vatri, a zatim ga dodati u keks i izmešati sve zajedno. Dobija se rastresita masa koja se zatim nabije u kalup za torte prečnika 22cm i ostavi da odstoji pola sata u zamrzivaču da se stegne. (Prilozila sam kalup, to je onaj koji moze da se otvori i izvuce kad torta bude gotova).
Umutiti pavlaku dok ne bude baš čvrsta, dodati malo šećera, zatim dodati sir i ujednačiti masu. Masu rasporediti u kalup preko keksa, masa kad se nanese dodje skoro do vrha.
U odmrznuto voće, dodati malo vode – ako je voće pustilo sok ne treba voda, zatim dodati malo šećera i kuvati 5 min. uz mešanje. Kad proključa skinuti sa vatre, sačekati da se malo snizi temperatura, dodati želatin i umešati u voće (pretnodno pripremljen prema uputstvu sa kesice – ako je recimo u prahu pripremi se tako sto se stavi da odstoji u malo vode).
Kad se voćna smesa skoro ohladi, pre nego što se stvrdne, sipati u kalup i staviti u frizider da odstoji 2h, da sve lepo legne.
Pa prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Njama njama, fantastican recept!
ovu tortu ili kolac vec sam probala kod jedne prijateljice,i fenomenalan je. probala sam praviti medjutim to nije bili to. mislim da bas veliku ulogu igraju sastojci koji sir,koje vrhnje…koliko secera…po njenom ide 250 gr secera u prahu…u sir. postoji li negdje tacan recept. evo probacu bas na internetu…inace kolac je za 10. :cheerful: :silly:
Ovo je vise puta isproban recept, dobijen od kuvara u restoranu, sa malom modifikacijom koju sam sama unela. Sir jeste po meni najbitniji sastojak i treba da je neutralan (Ella sir je moj izbor jer je kremast i neslan – a i cena mu je pristupacna). U svakom slucaju treba probati i modifikovati prema sopstvenom ukusu 😀
Meni je ovako ispadao super, osim sto sam stavljala vise putera, pa sam jedva sekla kolac :angel: . Smanjicu sledeci put…
Ali opet probajte, ukusi se razlikuju. Ovom ne treba dodatnog secera…
Moja preporuka je ABC sir mlekare Belje,ima ga kod nas na trzistu,ili kajmak mlekare Sabac,a za podlogu mogu O’cake keksici,provereno ispadne super 🙂