Piletina u paradajz sosu
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Piletina je neizostavni deo svake trpeze.
Kako se bez nje ne može, pred vama je hiljadu i prvi način za pripremanje.
Za sos je potrebno:
- 1/2 glavice narendanog ili jako sitno isečenog luka
- 2-3 čena propasiranog belog luka
- 2 kašike ulja
- 2 jaja
- kesica parmezana
- 1 konzerva od 400 gr paradajza (pasirani) i 4 sveža paradajza (ili 2 konzerve pasiranog ako nema svežeg) – sve ukupno 800 gr paradajza
- 1 kašika vegete
- 1 kašika šećera
- 800gr do 1kg pilećeg filea
Priprema:
U osrednjoj šerpici sipati ulje, pa narendati pola glavice crnog luka.
Zagrejati na osrednjoj temperaturi i pržiti luk 2-3 minuta, pa dodati propasirani beli luk.
Pržiti još minut dva, pa dodati paradajz, vegetu i šećer.
Pržiti oko 15 minuta, povremeno promešati.
Dok se sos kuva, pripremiti piletinu.
Oprati je, osusiti kuhinjskim papirom, pa je stavitu izmedju dva lista providne folije i kuihinjskim tučkom je “rastanjiti” oko 1cm debljine.
Posoliti piletinu.
U jednoj činiji umutiti jaja a u drugoj staviti hlebne mrvice sa pola kesice parmezana i dobro izmešati.
U tiganju zagrejati ulje, pa komade piletine prvo staviti u jaja pa onda u hlebne mrvice i u vrelo ulje, pržiti 2-3 min. po strani.
U pleh taviti 3/4 sosa od paradajza, preko staviti isprženu piletinu, pa preko piletine, na svako parče mesa, staviti ostatak sosa.
Sir narendati svuda preko sosa i piletine.
Posuti ostatkom parmezana pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 do 25 minuta.
Bon Appetit!!!
Autor: Goci
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Njam, njam, obozavam piletinu na sve nacine!!!! Super recept!!!