Uz Kafu logo

Kuvano vino za hladne dane

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Kuvano vinoIako ne volim hladno vreme i zimu ipak uživam u malim zimskim čarima poput prvih pahulja. Ako ih posmatram iz nekog toplog kutka.

Inače, kuvano vino savršeno greje u hladnim noćima.

Evo nekoliko recepata kako da pripremite kuvano vino sa cimetom, narandžom, jabukom ili konjakom !

 

Kuvano vino sa cimetom

Obožavam ukus cimeta, pa sam bez mnogo razmišljanja odlučila da se oprobam u pripremi istog.

Sastojci:

  • 7,5 dl crnog vina
  • 125 g šećera
  • pomorandža
  • dva štapića cimeta
  • tri zrna karanfilčića
  • 10 zrna crnog bibera

Priprema: Vino sipajte u šerpu i zagrejte na umerenoj temperaturi, Pazeći da ne proključa dodajte šećer, cimet, karanfilčić, bibier i struganu koru narandže. Sasvim smanjite tmepraturu i kuvajte još 20 minuta, pazeći da ne proključa. Procedite i služite odmah.

Kuvano vino sa pomorandžomKuvano vino sa pomorandžom

Sastojci:

  • 1 l crnog vina
  • 250 g šećera u kockama
  • 2 pomorandža
  • štapić cimeta
  • 2 zrna karanfilčića
  • malo struganog muskantnog orašćiča
  • limun
Priprema: Pomešajte vino, šećer, cimet, struganu limonovu koru i koru od dve pomorandže i kuvajte na umerenoj tmeperaturi. Kada vino počne da vri, kuvajte još 5 minuta, pa sasvim smanjite tmeperaturu i dodajte začine. Kuvajte još 20 minuta, pazeći da vino ne počne da ključa. Za to vreme pomorandžu isecite na kockice i rasporedite u čaše- Kuvano vino procedite i sipajte preko pomorandži.

Kuvano vino sa konjakom

Sastojci

  • 1l crvenog vina
  •  4 štapića cimeta
  • korica narandže
  • 4 kašike šećera
  • 5 klinčića
  • trećina šoljice konjaka
Priprema:  Izmešajte litar vina, četiri štapića cimeta, koru narandže, četiri kašike šećera i pet klinčića u velikoj posudi. Mešajte na umerenoj vatri, ali pazite da ne proključa. Vino je kuvano tek kad se šećer potpuno rastopi i ako iz njega izlazi para. Procedite g i dodajte dve kašičice konjaka u šolju za čaj, pa sipajte kuvano vino.

 

Kuvano vino sa jabukom

Sastojci:

  • 1l crvenog vina
  • 2 dl vode
  • narandža ili dve mandarine
  •  jabuka
  • 5-7 kašika šećera
  • malo cimeta

Priprema: U posudu stavite sve sastojke i kuvajte na srednjoj vatri. Čim provri, sklonite sa šporeta. Možete dodati i kesicu čaja, najbolje voćnog ukusa.


Pretplati me
Obavesti o
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marina
Marina
12 godine ranije

Fantasticni recepti, ovo ce da se proba :happy:

Ana St
Ana St
12 godine ranije
Reply to  Marina

Hvala 🙂 jesu zaista, jer su za svaciji ukus. Zovi na degustaciju :kissing:

Jelena
Jelena
12 godine ranije

Obozavam kuvano vino :wub: koje me podseca na zimu, sneg, brvnaricu na planini 🙂

Natalija
Natalija
12 godine ranije

Mi obozavamo kuvano vino sa karanfilicem. Vreme je da probamo i nesto novo 🙂

Aleksandra
Aleksandra
12 godine ranije

wawiiii! njami!!! Kuvano vino+cimet i ja to je bila ljubav na prvi gutljaj :). Volim zimu, obožavam skijanje a ni jedno ni drugo ne idu bez vina. Super članak!

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija