Bahati restoran Cestr u Pragu – uverite se i zbog čega
Kafa kod kuće
Autor: Marina
U srcu Praga, na pola puta od muzeja Kraljevine Bohemije do Vltave, nalazi se restoran Cestr.
Čedo modernog dizajna.
Na prvi pogled izgleda kao još jedan u nizu restorana sa minimalističkim konceptom u dizajniranju ambijenta. Na ulazu vas dočekuje ljubazni domaćin. Smešta vas za sto i nudi tradicionalno domaće piće Becherovku, odnosno rakiju od 40 vrsti trava.
Ako se malo zagledate u rozete na vrhu zida, primećete da su komponovane od motiva malih kravljih glava. Na velikom zidu se nalazi mapa krave sa obelezenim delovima tela a u meniju ćete naći istu takvu mapu, samo manju. Na ulazu u ženski toalet umesto damskog šešira, devojčice u haljinici ili nekog internacionalnog izraza koji bi naznačio šta se krije iza vrata, okačena je figurica krave u haljinici.
Zaista duhovito!
A onda se okrenete prema kuhinji, koja je “open space” tako da svaki gost može da vidi šta se tamo dešava i vidite kako sa plafona visi mrtva krava. Prepolovljena.
Dakle, ovo je restoran gde možete jesti sveže goveđe meso. Parče odaberete sami, na osnovu mape iz menija.
Kuvar vam to spremi po vašem ukusu i upravo skinuto sa mrtve krave.
Bahato, zar ne?
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Stvarno je morbidno, ali interesantan dozivljaj u svakom slucaju. Da li si jela nesto, kakva je hrana?
Ja sam jela salatu, ali ljudi oko mene su se hvalili da je hrana fantasticna. Sigurna sam da bi se vecini lubitelja mesa dopao restoran.
Hmmm…jeste malo cudno jer nismo navikli na takve prizore, ali po meni nije nista strasno. Svi znamo odakle i kako dolazi meso koje jedemo 🙂 A i ovo se nista ne razlikuje od ribljih restorana koji imaju svoje ribnjake do kojih odes i kazes koju ribu hoces da ti ulove i spreme.
Inace, Prag je jednom lep grad! Odusevio me je, lici na bajku i stvarno mislim da ne postoji adekvatna rec koja bi ga opisala. Beherovku obozavam, a tek cesko pivo i praske kobasice…njam njam :heart:
Pa pretpostavljam da bi svako ko moze da podnese prizor mrtve krave na kojoj se jos uvek vidi glava bili odusevljeni restoranom. Svi su zaista hvalili kvalitet hrane. Meni je prosto bilo too much. Mislim da bih isto reagovala i na ribu :shocked: . Steta, enterijer restorana je zaista jako interesantan.
Ja bila u Pragu proslog meseca i zaista sam odusevljena, kako gradom, tako i hranom i picem ( dosecala sam kuci prigodan suvenir – naravno Becherovku :blush: ). Utisci su mi izuzetno pozitivni.
E sada, sto se tice ovog restorana i nacina usluzivanja, rekla bih – zelja, pokusaj da se razlikuju od drugih i tako privuku sto veci broj korisnika, i to treba ceniti, pa ko voli nek izvoli. Jeste da je gost na takav nacin barem siguran da je meso sveze, ali meni je to sve malo preterano…
Krajnje zanimljivo mesto!Jeste morbidno ali…Sledeci put obavezno moram da ga posetim. Makar zbog dozivljaja. 😉