Uz Kafu logo

Bahati restoran Cestr u Pragu – uverite se i zbog čega

Kafa kod kuće

Autor: Marina

U srcu Praga, na pola puta od muzeja Kraljevine Bohemije do Vltave, nalazi se restoran Cestr.

Čedo modernog dizajna.

Na prvi pogled izgleda kao još jedan u nizu restorana sa minimalističkim konceptom u dizajniranju ambijenta. Na ulazu vas dočekuje ljubazni domaćin. Smešta vas za sto i nudi tradicionalno domaće piće Becherovku, odnosno rakiju od 40 vrsti trava.
Ako se malo zagledate u rozete na vrhu zida, primećete da su komponovane od motiva malih kravljih glava. Na velikom zidu se nalazi mapa krave sa obelezenim delovima tela a u meniju ćete naći istu takvu mapu, samo manju. Na ulazu u ženski toalet umesto damskog šešira, devojčice u haljinici ili nekog internacionalnog izraza koji bi naznačio šta se krije iza vrata, okačena je figurica krave u haljinici.

Zaista duhovito!

A onda se okrenete prema kuhinji, koja je “open space” tako da svaki gost može da vidi šta se tamo dešava i vidite kako sa plafona visi mrtva krava. Prepolovljena.
Dakle, ovo je restoran gde možete jesti sveže goveđe meso. Parče odaberete sami, na osnovu mape iz menija.

Kuvar vam to spremi po vašem ukusu i upravo skinuto sa mrtve krave.

Bahato, zar ne?


Pretplati me
Obavesti o
guest
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marija
Administrator
12 godine ranije

Stvarno je morbidno, ali interesantan dozivljaj u svakom slucaju. Da li si jela nesto, kakva je hrana?

Marina
Marina
12 godine ranije
Reply to  Marija

Ja sam jela salatu, ali ljudi oko mene su se hvalili da je hrana fantasticna. Sigurna sam da bi se vecini lubitelja mesa dopao restoran.

Jelena
Jelena
12 godine ranije

Hmmm…jeste malo cudno jer nismo navikli na takve prizore, ali po meni nije nista strasno. Svi znamo odakle i kako dolazi meso koje jedemo 🙂 A i ovo se nista ne razlikuje od ribljih restorana koji imaju svoje ribnjake do kojih odes i kazes koju ribu hoces da ti ulove i spreme.
Inace, Prag je jednom lep grad! Odusevio me je, lici na bajku i stvarno mislim da ne postoji adekvatna rec koja bi ga opisala. Beherovku obozavam, a tek cesko pivo i praske kobasice…njam njam :heart:

Jovana
12 godine ranije

Ja bila u Pragu proslog meseca i zaista sam odusevljena, kako gradom, tako i hranom i picem ( dosecala sam kuci prigodan suvenir – naravno Becherovku :blush: ). Utisci su mi izuzetno pozitivni.
E sada, sto se tice ovog restorana i nacina usluzivanja, rekla bih – zelja, pokusaj da se razlikuju od drugih i tako privuku sto veci broj korisnika, i to treba ceniti, pa ko voli nek izvoli. Jeste da je gost na takav nacin barem siguran da je meso sveze, ali meni je to sve malo preterano…

Nataly
Nataly
12 godine ranije

Krajnje zanimljivo mesto!Jeste morbidno ali…Sledeci put obavezno moram da ga posetim. Makar zbog dozivljaja. 😉

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija