Mak torta
Kafa kod kuće
Autor: Marina
Ovo je jedan od mojih omiljenih kolača.
Veoma se lako pravi. Može dugo da stoji u fružideru i ne gubi svežinu. Evo šta vam je potrebno da biste ga spremili:
Kore i fill za kolac sa makom:
- pakovanje kora za rozen tortu,
- 700 ml mleka,
- 500 gr šećera,
- 700 gr mlevenog maka,
- 125 gr margarina,
- 125 gr maslaca,
- vanilin šećer po ukusu.
Potrebno za čokoladnu glazuru:
- 200 gr čokolade za kuvanje,
- 150 gr maslaca,
- 50 ml ulja
Prokuvajte mleko sa šećerom, sklonite sa ringle i dodajte mak, maslac i margarin. Mešajte dok se sve ne sjedini u glatku masu. Prohlađenim filom filujte sve kore osim poslednje. Prekrijte kolač folijom pritisnite ravnim teškim predmetom (na primer, većom šerpom) i ostavite 24h da omekša.
Za glazuru otopite margarin na tihoj vatri, dodajte čokoladu i mešajte, uz postepeno dodavanje ulja. Ohladite glazuru do gustine za filovanje i namažite kolač. Kolač secite nožem koji je prethodno umočen u vrelu vodu da glazura ne bi pucala.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Probao sam ovu tortu i preporucujem je svima koji vole slatke stvari ali ne zele da im se “zalepi” :whistle:
Jao pa ja sam potpuno zaboravila na ovu tortu, a obozavam je!! Idem odmah u prodavnicu po sastojke. Imas veeeliki ljubac sto si me podsetila na ovako super stvar :kissing:
Hvala, draga moja. Tvoj muz bas ima srece, dobice neplanirane kolace 🙂
Koliko sam se naostrila na tortu, jedva da ce uspeti i da je vidi :silly:
Njaaaaam, mora da se proba. 🙂