Makaroni sa sirom
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Iako se na internetu može pronaći mnoštvo recepata koji liče jedan na drugi, ipak želim da podelim sa vama, kako to ja spremam makarone.
Uglavnom koristim sledeće sastojke, mada u fil možete da ubacite sve što želite.
Potrebni sastojci:
- 400 gr makarona (pakovanje)
- 0,5 l pavlake za kuvanje
- 1 čen belog luka
- 150 gr dimnjenog kačkavalja (može bilo koji kačkavalj koji se topi…)
- 150 gr fete
- 80 gr parmezana (kesica)
- 150-200 gr pilećih prsa u komadu
- vegeta, luk vlašac (seckani), origano, začin za tsatsiki salatu (Kotanyi)…
Savetujem da pre spremanja fila, pripremite sastojke i to tako što ćete narendati kačkavalj, naseckati meso (za koje god se odlučite), kao i feta sir na kockice radi lakšeg kuvanja.
Priprema:
U jednoj šerpi skuvati makarone. Nakon što se skuvaju, potrebno ih je iscediti i staviti u veću posudu kako bi ste kasnije mogli da nalijete fil.
U drugoj šerpi je potrebno izdinstati beli luk i naliti pavlakom. Nakon 5-10 minuta smanjiti vatru i dodati parmezan, fetu i kačkavalj. Mešati smesu i kuvati narednih 10 minuta dok se sve ne sjedini i ne istopi ceo sir. Zatim dodati kašičicu vegete i seckana pileća prsa.
Po izboru možete dodati pola ravne kašičice začina za tsatsiki salatu u prahu, posoliti malo origanom i dodati seckani luk vlašac, ukoliko volite začinjenu hranu.
Filom preliti pripremljene makarone i dobro izmešati.
Ostaviti da se malo prohladi i …
Priiiijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Mmmmmmmmmm, svidja mi se :biggrin:
Ne sumnjam da se kao finalni rezutat dobije jako ukusan obrok, ali mi ovoliko mesanje razlicitih vrsta sireva prosto dodje kao rasipnistvo. Svaki od pomenutih sireva ima svoj karakterisitcan ukus koji bi potpuno dosao do izrazaja kad bi se samostalno primenio u receptu. Ne bih se usudila da napravim jelo po ovakvom receptu a da ga prethodno negde ne probam.
Nadam se da ćeš negde probati makarone pripremljene na ovaj način, a verujem da ćeš ih nakon toga rado pripremati 🙂
Ukusno!
Ja ovo spremam sa domacom testeninom i neverovatno je ukusno!
http://skuvajme.com/2012/02/01/domaci-rezanci-sa-sirom/