fbpx

Uz Kafu logo

Mirisna salata na kineski način

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Ja sam tzv. vikend domaćica. Radnim danima kuvam šta stignem, ali vikendom se zaista posvetim tome. Subotom odem na pijacu, nabavim sveže sastojke i prionem na kuvanje :happy: . Inspiraciju najčešće nalazim u TV emisijama o kuvanju i Džejmi Oliver mi favorit ali često završim sa ne tako sjajnim jelom jer mi je teško da ponovim sastojke koje on koristi. Ipak, tu i tamo mi ponešto i dobro ispadne. To je slučaj sa ovom salatom 🙂 . Videla recept na TV-u, probala sa svojim sastojima i salata je ispala super.
Evo recepta za dve osobe:

Potrebno je:

  • 300 grama pilećeg filea
  • 1 manji koren celera
  • 2 šargarepe
  • šaka listova celera
  • šaka listova svežeg bosiljka
  • šaka listova sveže nane
  • 2 procije pirinčanih rezanaca
  • malo maslinovog ulja
  • origano
  • so
  • biber
  • soja sos

Priprema:

Pripremite marinadu za piletinu od maslinovog ulja, soli, bibera i origana i ostavite u tome celu noć. Ja sam ostavila samo i jedno prepodne i bilo je zadovoljavajuće. Mariniranu piletinu isecite na krupnije komade i pržite na preostalom ulju iz marinade na blagoj vatri. Piletina će imati vremena da otpusti svoje sokove i da se dinsta u njima polako.
Dok se piletina dinsta, ošistite celer i šargarepu i rendajte na krupno ili seckajte na tanke tračice. Bosiljak, nanu i listove celera operite i dodajte u usitnjenu šargarepu i ceper. Pripremite pirinčanu testeninu posebno tako što ćete je preliti, u zasebnoj posudi, proključalom vodom i ostaviti tako na nekoliko minuta. Testeninu zatim procedite i dodajte u mešano povrće i začinsko bilje. Vruća testenina će pokupiti mirise iz začinskog bilja tako da je dovoljno da salatu začinite sa malo maslinovog ulja.
Kada meso bide pri kraju, dodajte malo soja sosa i sačekajte da meso upije. Meso zatim naređajte preko salate i to je to.

Mirisna salata na kineski način

Prijatno :happy:


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kuhinjica, Slaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana