Uz Kafu logo

Moderna kuhinja po meri

Kafa kod kuće

Autor: Ana

Ah, ta uređenja! Uživam u njima!

Često čujem da je uređenje ili renoviranje stana vrlo stresno i naporno, ali to kod mene nije slučaj. Jedva sam čekala da dođe trenutak kada ću da osmišljavam i planiram opremanje svoje kuhinje. Najvažniji deo doma treba da ima poseban tretman i posvećenost prilikom dizajniranja i izrade elemenata. Nadam se da se slažete sa mnom.
Ako ste vi pomalo uzbuđeni i ne znate kako da počnete sa uređenjem kuhinje, ispratite nekoliko sledećih saveta. Međutim, ako ste ipak više u fazonu da sav posao prepustite stručnim licima, učinite to u nekom od dizajnerskih studija ili uz pomoć nekog veštog arhitekte!
 

Najpre pogledajte koliko kvadratnih metara je predviđeno za vašu kuhinju.

 
Pošto ste to pokrili, krenite u istraživanje na internetu. Neka bude opušteno i bez previše razmišljanja.
Predlažem da sačuvate link sa svakom zanimljivom kuhinjom na koju naiđete, a potom izaberite linkove kuhinja koje su ostavile najjači utisak na vas.
Verujte osećaćete se fenomenalno ako na kraju budete u mogućnosti da sve realizujete i da kad pogledate u svoju kuhinju ona i dalje ostavalja fenomenalan utisak. Podeliću sada sa vama na kraju teksta i nekoliko primera meni zanimljivih kuhinja.
 
 
Ja sam svojim izborom i realizacijom više nego zadovoljna i super je osećaj raditi u takvoj kuhinji koja vas svakim pogledom i praktičnošću fascinira…
 
Kada ste odabrali osnovne varijante kuhinja koje su vam se dopale, sledeći korak je da odabrerete kuhinje koje vam se dopadaju po boji i materijalu. Zatim i a one koje po modelu prostora najviše liče na vaš prostor.
 

Napravili ste neki uži izbor, onda kreće ona praktična strana.

 
Odredite šta vam sve treba od uređaja. Na nekom papiriću, za početak, nacrtajte gde biste želeli da uređaj stoji i da li se to uklapa sa izvodima vode i struje u vašoj kuhinji.
Onda slede tipovi elemenata koji mogu da se ugrade u kuhinju koju birate. Pod ovim podrazumevam razne oblike i veličine fioka, razne vrste žičanih elemenata kao i razne vrste mehanizama za frontove vaše kuhinje.
 
 
Meni je od velikog značaja bio Jumbo (žičani špajz) jer nisam imala nikakvu ostavu pa mi se ideja o skladištenju hrane u jedan element izuzetno dopala. Ujedno praktično je bilo uzeti i mali žičani element za ulje, sirće, tablete i sredstva za sudomašinu i za pranje ploče.
 
Dobro je ako imate ugaonu kuhinju, da uglove iskoristite i stavite mehanizme koji su pravljeni bas za takve elemente.
Možda će vam najveći spisak mehanizama dati sami proizvođači. Međutim, ja ne volim rad sa majstorima pa kod svih dolazim sa konkretnom idejom od koje pravim isključivo mala odstupanja.
Često se dešava da ako odrade kako oni žele to bude daleko od vaših želja ili je njima prosto tako bilo najlakše da implementiraju.
 

Onda sledi pretraga odgovarajućih izvođačkih firmi ili majstora.

 
Tu napravite selekciju i posetite svakog kao da ste samo kod njega pošli. Ponesite odštampane ideje vaših kuhinja sa omiljenim bojama i materijalima. Ponesite vaš amaterski nacrt i deteljano objasnite svom izvođaču radova šta želite.
On bi trebalo da vam nacrta u nekom programu vašu zamišljenu kuhinju, podigne u 3D i predloži neke praktičnije stvari ako vaša kuhinja može da ih ima.
 
Ostalo je na samim izvođačima da vam pokažu kako će kuhinja izgledati i da vam daju procenu koliko će to koštati.
Tada ako imate prostora da se malo opustite, stavite što bolje mehanizme, ivericu zamenite medijapanom (ako se radi o iverici u visokom ili srednjem sjaju). Stavite kvalitetniju radnu ploču. Odlične su mermerne radne ploce za kuhinju. Razmislite o njima. Naravno, ovo važi i ako vam kuhinja ispadne nešto skuplja od predviđene sume novca za trošenje. U tom slučaju, odaberite neke lepe ali nešto jeftinije ručice, uzmite nešto jeftinije mehanizme za otvaranje ormarića i naravno, ako ste u mogućnosti, zamenite medijapan ivericom.
 
 
Krenite u akciju i uživajte koliko sam i ja uživala u istraživanju i dekoraciji vrlo važnog prostora u stanu!

Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija