Njam njam brusketi – odličan recept!
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Uhvatila me je neka kulinarska kreativnost!
Želim sa vama da podelim jedno lagano jelo koje se lako pravi i za koje vam nije potrebno više od desetak minuta.
Predstavljam vam Njam njam bruskete, koje možete služiti kao predjelo ili kao laganu večeru pa i doručak.
Njam njam brusketi sa paradajzom prave se na sledeći način:
- 1 francuski hleb (ja sam odabrala integralni, sa bundevinim semenkama)
- maslinovo ulje
- bosiljak ili origano
- aleva paprika
- sirko
- svež paradajz
- pečenica (ja sam koristila Zlatiborac)
- kačkavalj
- parmezan
- gorgonzola
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Hleb nasecite na parčiće i svako parče namažite tankim slojem maslinovog ulja na koje ćete posuti bosiljak/origano i alevu papriku. Sledeći korak je mazanje parčića Sirkom (ja sam odabrala običan, a možete uzeti i neki sa ukusom). Nakon toga na parčiće stavite sitno seckane komadiće paradajza, a preko njega pečenicu. Preko svega ovoga narendajte kačkavalj i posujte parmezan. Za kraj preko svega dodajte gorgonzolu. Ovako pripremljene bruskete stavite u rernu i pecite 10 minuta.
Ukoliko neki od sastojaka ne volite ili trenutno nemate, možete ga izostaviti.
Uživajte i javite kako je prošlo!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Gladna sam 🙁 . Najbolje kod brusketa je to sto mozes sve i svasta da kombinujes, a tvoji sastojci su bas po mom ukusu 😉
I ja sam ogladnela kad sam ih se setila :biggrin: Drago mi je da ti se svidja :wub:
mmm miriše na dobro 🙂 hehe.. Ja sam pravio nešto slično, ali sa upola manje sastojaka. Sad ću da probam i ovo. Hvala za recept. 😉
Nema na cemu, hvala tebi sto nas posecujes 😉 Nadam se da je ispalo dobro i da ti se svidja 🙂