Pasta Carbonara
Kafa kod kuće
Autor: Marina
Pasta Carbonara je moje omiljeno jelo!
Inače je među prvima koje sma naučila da pripremam. Način pripreme je veoma jednostavan i traje najviše 20-ak minuta.
Za 2 porcije potrebno vam je:
- 100 gr suve slanine,
- 100 ml pavlake za kuvanje,
- 1 jaje,
- oko 200 gr testenine,
- malo maslinovog ulja,
- malo sveže mlevenog bibera,
- parmezan za posipanje.
Stavite pastu da se kuva po uputstvu sa pakovanja. Dok se pasta kuva, spremite preliv. Iseckajte dimljenu slaninu na tanke listiće. Umesto slanine možete da koristite i suvi vrat ili šunku. Stavite u tiganj i pržite bez dodavanja masnoće dok slanina ne postane krckava. Potom izvadite slaninu i stavite je na papirnu salvetu da upije visak masti. Umutite jedno jaje sa 100 gr pavlake za kuvanje i začinite sa mlevenim biberom. Sipajte u tiganj u kojem se pržila slanina, i kuvajte sos 5 min na tihoj vatri. Nema potrbe da dodatno solite, suva slanina je dovoljno slana.
Kad je pasta bude skuvana, procedite je, dodajte sos iz tiganja da testenina dobro upije. Zatim pastu rasporedite na 2 tanjira i preko svake stavite polovinu pržene slanine i pospite parmezanom.
Uz ovo jelo ide neko suvo belo vino ili crno pivo.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Au Marinice ala skrtaaaaris… jedno jaje na 200g testenine :tongue:
Probaj parmezan da pomesas sa jajima u smesi, u slaninu za przenje obavezno malo i crnog i belog luka (ako vec nemas neki gotov zacin), a pavlaku na kraju kao (opcioni) preliv.
I cisto da dodam – Italijani obavezno sluze sa malo persuna preko :sick:
Bas cu da probam da dodam luk. Samo ja nisam neki znalac u kuhinji i stalno se plasim da mi luk ne zagori. Sa crnim jos i mogu da se nosim, ali beli dodajem na kraju przenja, samo da dobije miris :happy: