Pasta sa sosom pesto đenoveze (Pesto alla Genovese) i pistaćima
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Pre neko veče sam odlučila da eksperimentišem sa sosovima za pastu, pošto uglavnom pravim jedno te isto. Tako sam došla na ovu ideju. Sos se lako i brzo pravi, pa vam priprema celog obroka neće oduzeti više od desetak minuta.
Za sos za dve osobe vam je potrebno sledeće:
- pola teglice Barilla Pesto alla Genovese sosa
- pola čaše kisele pavlake
- 100 g pistaća
- rendani kačkavalj i parmezan po želji
Sve sastojke lepo sjedinite i prelijte preko prethodno skuvane paste. Za ovu priliku sam koristila Barilla špagete broj 3, ali mislim da bi sos bio dobar i uz pene i fuzile. Mi bar nismo toliko probirljivi i striktni oko toga koji sos mora za koju pastu, kao italijani.
Večera je bila odlična!
To vam može potvrditi i onaj zbog kog je nastao ovaj sos :silly: 😉 Zaista smo uživali. Uz špagete smo pili italijansko penušavo vino Prosecco, koje nam se jako dopalo i koje nama savršeno paše uz ovo jelo.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Super izgleda. Kazi mi gde si kupila sos i otprilike kakvog je ukusa :biggrin: ? Vidim da se zeleni, a persun ne volim da jedem pa cisto da znam…
Sos sam kupila u hipermarketu u Merkatoru, ali imas ga i u Tempu i svim vecim marketima. To sto se zeleni je bosiljak 🙂 I ja sam do zimus izbegavala ovaj sos bas zbog te njegove boje i mislila sam da mi se nece dopasti. Ali pogresila sam 🙂 Preporucila bih ti da probas i da sama ocenis da li ti se svidja, meni je jedan od omiljenih a imala sam isto misljenje o njemu kao ti 😉 U svakom slucaju, ako ti je ukus suvise jak mozes da ga ublazis pavlakom, kao u ovom receptu, i to tako sto… Pročitaj više »
Porobacu sigurno 😉
Ovo deluje kao super recept. Nisam do sad jela pesto u kombinaciji sa pistacima. Bas cu da probam. Samo sam resila da pravim domaci pesto sos. Veoma je jednostavno. Obozavam brze recepte :happy:
I ja 🙂 Najvaznije je da ne oduzimaju mnogo vremena, ionako ga nemamo dovoljno 😉 Meni je zbog boje palo na pamet da dodam pistace i odusevila me kombinacija ukusa.
Mogla bi da podelis sa nama recept za taj domaci pesto sos :biggrin:
Veoma je jednostavan:
Ppotrebno je malo maslinovog ulja, struk svezeg bosiljka i malo belog luka.
Bosiljak se na jedan minut spusti u kljucalu vodu. Zatim se izgnjeci.
Zagrejati ulje, dodati izgnjecen bosiljak i izgnjecen beli luk.
I to je pesto sos :happy:
U super! Stvarno jako jednostavno. Probacu 😉
Mmmmm fenomenalno. Ja obozavam pesto djenoveze. Volim i da dodam pilece belo mesce na kockice 😀 i nema niceg lepseg…
Bravo za homemade sos 🙂 ja se nisam odvazila… A Maro pesto sos imas u maxi-u ili tempu…makar ovaj Barilla.
Svaka cast za ideju i njam njam recept :wub: .
Inace, italijani ovaj prosecco piju uz predjelo, prsutu i slicno…ali k’o sto rekosmo kome kako najvise prija :biggrin: .
Italijani su mnogo pipkavi sto se tice hrane :biggrin: Po njima za svaku vrstu paste postoji sos, koji ne bi trebalo da se kombinuje ni sa jednom drugom. Imaju tacno odredjeno koju kafu piju u koje doba dana, koju hranu kad jedu i sta uz nju piju….ali ipak, cak ni kada sam u Italiji ne mogu da ih ispostujem u potpunosti. Pravim sopstvene kombinacije 🙂
Dobra ideja za pilece belo…Sad kad si to spomenula, mislim da bi ovaj sos mogao da bude i dobar preliv za meso. Npr.za pilece filete.
Eto sad znam sta cemo brzinski za rucak 🙂 Nisam probala ovaj sos, ali smo cesto uzimali razlicite Basilico soseve. Omiljeni nam je sa maslinkama.Jedina mana je sto posle otvaranja kratko traju pa pretpostavljam da se i ovaj mora brzo iskoristiti.
🙂
Kratko traje, od otvaranja mora da se iskoristi u roku od 2-3 dana. Ja zato kupim manju teglu pa je iskoristimo za to vreme.
Mi probali, izvrsno je :biggrin: i lako za pripremu. Za vikend je ovaj sos na akciji u Maksiju, a ja ga danas kupila :happy: Umesto pistaca stavila sam kikiriki i odlicna je kombinacija. :heart:
Ja kad sam ga kupovala u Merkatoru bila je neka promocija pa su u paketu sa sosom bile spagete i kutija za spagete koja je divna 🙂
Drago mi je da ti se svidja 😉