Pica sa svežim začinskim biljem
Kafa kod kućeSlaniši
Autor: Milena
Primetila sam da su danas recepti koje pronalazimo na internetu uglavnom samo varijacije nečega što smo već čitali ili pripremali. Retko se pronađe neki nov i zanimljiv.
Međutim, moguće je kombiovati savete dobrih kuvara i na taj način pripremiti nešto poznato, ali za nijansu drugačije.
Tako sam nedavno odlučila da napravim picu sa svežim začinskim biljem, prisećajući se recepta poznate Joli sa 24 Kitchen, ali i malih trikova koje moj direktor rado deli tokom neobaveznih razgovora u pauzama na poslu.
Za koru je potrebno:
300g brašna,
kašičica šećera,
kašičica soli,
kesica suvog kvasca,
kašika ulja
i 200ml mlake vode.
Plus, setila sam se da sam negde pročitala da je za testa najbolje koristiti neku kupljenu vodu, pa sam umesto one iz česme, stavila 200ml Rose.
Trik mog direktora je da testo za picu peče na obrnutom plehu koji dobro zagreje i ubaci u takođe dobro zagrejanu rernu. Tako se testo brže i bolje ispeče, jer se unutar pleha u stvari samo kuva.
Šta je Joli radila?
Joli je na papir za pečenje poređala začine: bosiljak, nanu, mirođiju, peršun, a ja dodala i malo maslačka i matičnjaka, jer su mi bili pri ruci.
Onda sam preko tih začina stavila koru, dobro ih pokrila testom i 5 minuta zapekla u rerni.
Nakon toga, izvadila sam tu delimično pečenu koru, okrenula je i preko začinskog bilja koje se lepo zalepilo za testo, ređala ostale sastojke: šunku, pečenicu, pečurke, kačkavalj, crvenu papriku…
Pekla sam petnaestak minuta.
Ukus je zaista fenomenalan. Začinsko bilje daje posebnu aromu hrskavom testu, a sveže povrće je sočno i sasvim dovoljo, pa nisu potrebni neki prilozi nakon pečenja.
Napravila sam i još jednu varijantu ove pice, ali sa povrćem.
Koru sam ispekla na isti način, a onda je “filovala” plavim patlidžanom, tikvicama, crvenom i zelenom paprikom, stavila sam crni i beli luk i paradajz.
Plus, kada je sve bilo skoro pečeno, preko sam dodala listove mladog spanaća i ponovo sve vratila u rernu na još nekoliko minuta.
Mislim da od sada više neću razmišljati o tome šta bih mogla da spremim kada nam dolaze prijatelji.
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija