Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Kafa kod kuće
Autor: Lavanda
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati u ovom ukusnom predjelu.
Pileća bajadera je jedan od domišljatih špecija naših baka da nam na zanimljiv način predstave zdrave namirnice koje ne volimo. Ovo predjelo se može konzumirati i kao hladno i kao toplo, ali preporuka je da bude mlako. Sprema se jednostavno i brzo što je danas, za mlade kuvarice i poslovne žene, od velikog značaja.
Sastojci:
- 2 šnicle belog mesa
- 200g šunke
- 200g kačkavalja
- 2 jaja
- 1 pavlaka
Meso iseći na tanke šniclice i poređati na dno vatrostalne činije. Posuti ga vegetom po želji, pa preko njega staviti listove šunke. Na šunku narendati kačkavalj i onda sve zaliti, prethodno mikserom umućenim jajima i pavlakom. Peći na 170C oko 35min.
Nemojte se začuditi ako vam, nakon vađenja iz rerne, u činiji bude malo više “vode”. Ostavite pilence da se ohladi i imaćete savršeno povezane sastojke.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Recept za domaće medeno srce
Verujem da su retki oni koji ne vole čuveno medeno srce. Pošto originalno i ...
Autor: Jovana
mnjam, mnjam… nadam se da belo pilece meso ne ostane suvo, moracu da probam 😀
Probali, divno, divno…ja pravila sa mozzarelom, dobro je jer se ne skupi kao neki drugi kačkavalji, a između dodala mrvicu origana.
Ja sam ti umesto tih jaja i pavlake samo stavila neutralnu pavlakicu
Campina. Svakako ispalo je super. Jami jami!!!