Prženija
Kafa kod kuće
Autor: Marija
Moje najomiljenije letnje jelo prženija ili sataraš. Uz sir za mene idealna kombinacija što se tiče hrane i ručka i to tako traje sve dok ima sveže paprike i paradajza na pijacama.
Prženija se sprema brzo i laka je za pripremu – još jedan razlog zašto je volim.
Sastojci za pripremu podložni su promenama, ako imate više paradajza, a manjak paprike, stavite više paradajza i obratno. Sve kombinacije su dobre, tako da nema greške.
Za pripremu je potrebno:
- 2-3 glavice crnog luka
- 2 veća paradajza
- 2-3 paprike
- 2 jaja
- malo zejtina
Izdinstajte luk u ulju i vodi. Ja stavljam otprilike času od jogurta vode i skoro pola čase ulja. U međuvremenu iseckajte sitno paprike. Ja koristim super secko, jer mi je tako lakše. Ubacite paprike i sačekajte dok se i one ne skuvaju. Oljuštite paradajz, naseckajte ga sitno (ja i ovde koristim secka pa dobijem paradajz sos) i pomešajte ga sa smesom. Kada se sve dobro ukuva i suvišna voda ispari dodajte jaja. Mešajte dok se jaja ne ukuvaju i dok se sve ne sjedini.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Njam, njam, ja OBOZAVAM sataras!!!! Leti mi je to omiljeni obrok, jedina mana mu je, barem u mom slucaju, sto tada konzumiram malo vise hleba nego sto bi trebalo, jer volim da “topkam” :biggrin: !!!!!!
Ali, jedan je zivot :whistle: !!!!!!
Probaj da ga napravis na ledeci nacin: Ispeci paprike u rerni i kad se ohlade oljusti u medjuvremenu iseckaj dosta luka i dinstaj dok ne omeksa doaj iseckan paradajz i kad je skoro gotovo dodaj iseckasnu papriku dinstas dok se sve ne sjedini i bude srednje gustine(od zacina ja dodam malo vegete i persuna) Ovo isto mozes da napravis sa dimljenom slaninom samo prvo proprzis slaninu pa onda dodas luk i sve ostalo kao sto sam opisala kad je gotovo ostavis sa strane napravis pljeskavice i ispeces ili u tiganju ili na rostilju poredjas u dublju ovalnu ciniju i prelijes… Pročitaj više »
Svidja mi se :biggrin: Probacu sigurno. Hvala na receptu!
Cao Marija,
Da li si imala vremena da isprobas recept i kako ti se svidja.
Pozdrav od Snezane
Jesam divno je! Slaninica mu bas da neki dodatni smek. Za one koje ne vole preterano da jedu meso, moze i bez pljeskavica samo sa krompir pireom. Sataras je sam po sebi izvrstan :wub: Hvala jos jednom na receptu, za mlade i neiskusne kuvarice, svaki savet je zlatan :biggrin: :happy: