Uz Kafu logo

Kako da brzo i lako „prebrodite“ razvod braka?

Da ti kažem

Autor: uzkafu

U filmu bi bilo lako, jer česti naslovi pokazuju kako za deset dana pronaći ili izgubiti dečka, kako preboleti bivšu ljubav ili naći životnu sreću. Stvarni život, nažalost, funkcioniše nešto drugačije. Ne postoji čarobna formula kojom mogu loše stvari da se zaborave ili brzo oproste, a bol umine. A kažu da je razvod od partnera toliko bolan da se čak poredi i sa određenim, teškim životnim situacijama. 

Pođemo li od toga da je brak institucija, onda bi trebalo imati u vidu da je kao i kod svih drugih institucija u njega potrebno ulagati kako bi napredovao i uspevao. Kada izgleda ili mogućnosti za to nema, razvod braka je često jedina, ali uglavnom i najbolja opcija. Međutim, da biste lakše prošli kroz ovaj proces i skupili svu potrebnu paprilogiju, tu su advokati. Beograd, prema statistikama, predstavlja grad sa najvećim brojem razvoda u Srbiji, što je i logično budući da je teritorija sa najvećim brojem stanovnika. Savet stručnih lica za lakše podnošenje svih dešavanja oko samog razvoda jeste dobra organizacija. Kao i u svemu, tako je ona i ovde potrebna, jer sva papirologija, obaveze koje razvod nameće, čine da dobro organizovana osoba lakše prođe kroz ceo proces.

Sporazumni razvod je put ka olakšavanju 

Kada je asertivnost u ljubavnom odnosu prestala, a razumevanje i mogućnosti za postizanje dogovora iole postoji, oni koji na prvom mestu savetuju sporazumni razvod jesu svakako advokati. Sam sudski proces, sve ono šta zakon nalaže, u okviru sporazumnog prekidanja bračne veze ide znatno brže, pa susreti u sudu, ročišta, svode se na minimum, što već u samom startu olakšava period koji je emotivno jako napregnut i težak. Osim toga, celokupan proces se svodi na dogovore između dve strane i postizanje zajedničkog rešenja, a to utiče i na same sudske takse i plaćanje advokata, što znači da u tom slučaju sve biva znatno jeftinije nego kada se brak razvodi pod drugačijim okolnostima.

Ako vas zanima gde su najbolji advokati, Beograd, kao prestonica, je sigurno mesto gde možete pronaći one, koji su prvoklasni u svojoj profesiji. Izdvajaju se po velikom broju uspešno razvedenih brakova, a ono što uz to ističu jeste da je među supružnicima lakše pronaći „zajednički jezik“, što je već odgovor iz prakse da je ovo jedan od načina i puteva koji vode ka tome da se sve lakše prebrodi.

Pronađite iskusnog advokata

Pominjući advokate važno je istaknuti potrebu da odabrani advokat bude učen, iskusan u svom poslu i ekspeditivan u celom procesu. Da bude jasno i dobro upoznat sa zakonima, kako se ne bi događale greške, ali i kako bi vam lično pomogao da što bolje „prebrodite“ sam razvod. U neku ruku, advokati su u ovoj vrsti slučajeva i odabrani psiholozi, pa ni njihov posao sa emotivne strane nije lak. Zato pre pokretanja parnice i bilo čega, poslušajte tuđa iskustva, potražite preporuke i onda ćete videti koji advokati iz Beograda mogu u što značajnijoj meri omogućiti bezbolniji razvod partnera. 

Uz iskusnog advokata brzo ćete znati šta vam predstoji, biće vam predstavljene sve solucije, ali i upozorenja na to šta možete da očekujete u određenim trenucima. I za kraj, ne stidite se da potražite i stručnu pomoć. Kao što su vam dostupni advokati, Beograd vam pruža i širok izbor stručne pomoći kada su emocije u pitanju, a takvim spojem ćete sebe „izlečiti“ brže i kvalitetnije.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Kada je dosta

Koliko smo samo puta čuli za izraze potrošačko društvo, konzumerizam, ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

„Za sat vreme idem na bas”

Ovo će biti jedan tekst o našem govoru, ali bez zaključka i bez uplitanja ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Bez saveta, molim!

Pripadam onoj grupi ljudi koja nespremno dočekuje svako godišnje doba i ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

U godini jedan dan

Prošle nedelje svi su pričali o Danu maternjeg jezika i isticali njegov ...

Autor: Milena

procitaj vise
Pročitaj više

Da ti kažem

Max Mara u smeću

Moja sestra mršava je dobrim delom i zbog genetskog nasleđa, ali ja ipak ...

Autor: uzkafu