Uz Kafu logo

Recepti za sendviče koji mogu da zamene obroke

Kafa kod kuće

Autor: Milena

Pretvorite sendviče u kompletne obroke! Evo nekih fantastičnih ideja, sigurni smo da će vas oduševiti!
Napravila sam spisak od 16 najbolje ocenjenih sendviča iz celog sveta. Dakle, ako vam nedostaju putovanja i želite da se osećate kao turista u sopstvenom gradu ili domu, pripremite sastojke za omiljene sendviče, neka vam streč folija bude pri ruci i prepustite se uživanju u svetskim ukusima.

Kubanski ponoćni sendvič (Medianoche)

Ovo je najpopularniji sendvič na Kubi i najbolje je poslužiti ga uz krompiriće ili omiljeni milkšejk.
Sastojci:
4 sendvič kifle
1/2 šolje majoneza
1/4 šolje senfa
450g kuvane šunke
450g tanko isečenog svinjskog vrata
450g tanko rezanog švajcarskog sira
Nekoliko kiselih krastavčića
2 kašike rastopljenog putera

Priprema:
Presecite kifle na pola i premažite ih majonezom i senfom. Na svaku polovinu stavite istu količinu švajcarskog sira, šunke i svinjskog vrata (tim reodsledom). Zatim stavite nekoliko tanko isečenih kiselih krastavaca. Spojite polovine i premažite vrhove i ivice rastopljenim maslacem.
Zapecite sendviče u tosteru ili ih pritisnite na vrelom tiganju.

Najbolji hamburger ikada!

Hamburgeri se smatraju najboljom hranom sa roštilja, posebno u letnjim mesecima, kada je roštiljanje i zabava. Ovi sjajni sendviči napravljeni su od sastojaka koje svi obožavaju i smažu ih za tili čas.

Sastojci:
1,5 kg mlevene junetine
1/2kg sitno iseckanog luka
1/2kg čedara
kašičica soja sosa
kašičica Vorčester sosa
jedno jaje
1 kašičica belog luka u prahu
po jedna kašičica suvog peršuna, origana, bosiljka, ruzmarina i karanfilića
soli i bibera po ukusu

Priprema:
Pomešajte sve sastojke i sjedinite u velikoj posudi. Napravite hamburgere, odnosno pljeskavice i pecite ih na dobro zagrejanom roštilju po 5 minuta sa obe strane. Servirajte u zapečenim lepinjama sa prilozima po želji.

Tradicionalni giros

Sastojci:
Mala glavica sitno sečenog crnog luka
450g mlevene jagnjetine
450h mlevene govedine
po jedna kašičica belog luka u prahu, origana, kima, majorana, majčine dušice, ruzmarina, crnog bibera, morske soli
ključale vode po potrebi,
12 kašika humusa
12 pita hleba za giros
glavica zelene salate
jedan veliki paradajz,
jedan veliki crveni luk
500g feta sira
24 kašike zaziki sosa

Pravi je luksuz i ekskluziva napravitu originalni giros kod kuće! Probajte i uverićete se!

Priprema:
Izblendirajte crni luk što sitnije, zatim ga dobro iscedite i prebacite u zagrejanu posudu. Sjedinite meso i sve navedene začine i ostavite ih u frižideru oko 2 sata. Zatim ih izvucite i izblendirajte dok ne postanu kompaktni. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Smesu koju ste napravili stavite u posudu za pečenje hleba. Dobro pritisnite, da nema otvora. Nakon toga ovu posudu stavite u veću dublju tepsiju u koju ste nalili dovoljno tekuće vode da prekriva melo više od polivine posude u kojoj je meso. Pecite na 180 stepeni otprilike sat vremena.
Isecite ispečeno meso na tanke koamde i pravite giros sendviče po svojoj želji.

Sendvič ćufta

Ćufte u paradajz sosu sa baget hlebom. Zvuči ukusno i neodoljivo!

Sastojci:
500g mlevene govedine
1 šolja prezli
po dve kašičice belog luka u prahu, svežeg peršuna, rendanog parmezana
1 umićeno jaje
tegla pasiranog paradajza
jedan francuski baget
kačkavalj po želji

Priprema:
Pomešajte govedinu, luk, začine, parmezan i jaje. Napravite loptice i stavite ih u posudu koju ste obložili papirom za pečenje. Pecita dvadesetak minuta na 180 stepeni. U međuvremenu prececite baget na pola pa na četvrtine ili trećine za sendviče i napravite udubljenja za ćufte. Pet minuta pre zavšetka pečenja ćufti, ubacite baget u rernu da se malo zapeče. Dok to čekate, zagrejte paradajz sos i u njega ubacite ćufte iz rerne.
Punite bagete pradajz sosom, sirom i ćuftama i vratite ih u rernu na nekoliko minuta, da se kačkavalj istopi.


Krok-mesje sendvič

Ovo je najpopularniji francuski sendvič i lako postaje najomljeniji svima koji ga probaju.

Sastojci:
Jedna supena kašika putera,
jedna šolja sitno seckanog čedar sira,
dve kriške belog hleba,
dve kriške šunke,
jedno jaje

Priprema:
Rastopite puter i čedar sir na umerenoj vatri. Umočite kriške hleba u rastopljenu smesu koju ste dobili. Zatim krišku hleba stavite na zagrejani tiganj, zapecite pa preko nje stavite šunku u pokrijte drugom kriškom hleba. Okrenite, zapecit i izvadite iz tiganja. Jaje ispržite u zagrejanom tiganju koji ste koristili za hleb i stavite preko sendviča.

Pileći pesto panini

Ukusna kombinacija piletine, pesta, povrća i sira sa toplom fokačom. Novi način pripreme sendviča koji će se svakome dopasti.

Sastojci:
Fokača hleb isečen na četvrtine,
1/2 šolje pesta od bosiljka,
1 šolja kuvane piletine isečene na kockice,
1 šolja zelene paprike isečene na kockice,
1 šolja crvenog luka isečenog na kockice
1 šolja kačkavalja po želji

Priprema:
Napravite četiri sendviča sa fikačom i svim navedenim sastojcima i istostirajte ili zagrejte u tiganju.

Domaći falafel

Šteta je što mnogi ljudi nemaju dovoljno hrabrosti da se oprobaju u spremanju falafela kod kuće. Zato evo motivacije i detaljnog opisa sastojaka i načina pripreme.

Sastojci:
Jedna šolja svežih leblebija ili kozerva pasterizovanih,
crni luk isečen na kocikice,
sveži peršun, beli luk u prahu, karanfilić
jedna kašičica brašna,
dve kašičice limunovog soka,
soli po ukusu
kašičica mlevenog kima i korijandera
1/4 kašičice sode bikarbone,
ulje za prženje

Priprema:
Ukoliko ste se odlučili za svežu leblebiju, ostavite je u vodi najmanje 24 sata. Zatim sjedinite sve navedene sastojke u blenderu i ostavite ih u frižideru na otprilike dva sata. Podelite testo na 12 jednakih delova i pržite ih u dobro zagrejanom ulju. Servirajte kao sendvič sa salatom, senfom i prilozima po želji.

Da li su vam se dopali ovi predlozi? Pišite ukoliko želite još ovakvih tekstova!



Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija