Šeherezada – Turska torta
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Potreban materijal:
- 600g turskog keksa sa punjenjem
- 1,5 litra mleka
- 1,5 margarin
- 250g šećera u prahu
- 500g belog krem šlaga (još bolje slatka pavlaka Hole)
- 0.5 litra hladne kisele vode
- 5 pudinga od karamele
Priprema:
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Mmmmmmm ovo bas deluje jednostavno i kremasto. Samo, kakav je ta turski keks sa punjenjem?
Mislim da ima u mnogim prodavnicama…kao obican keks samo unutrasnjost je punjena cokoladom… Na kraju ako i ne nadjes uvek moze kao zamena da ide onaj keks koji na poledjini ima lepljenu cokoladu…
:cheerful: da stvarno bi bilo lepse kada bi imala keks sa nalepljenom cokoladom…….. mada moja mama jos to nije probala moracu da joj kazem da napravi takvu pa kada budem probala ocenicu je i videcu koja je lepsa…..mada sam sigurna da je i ona lepa ali sigurno da jeste :happy: :silly: :wub: :heart: :cheerful: 🙂
jos samo kad bi mi je neko napravio :blush:
Mislim da ti za ovo treba vremena koliko i za proju :D…
Moguce, ali cim vidim margarin kao neiskusna domacica odmah se prestravim, hehe. Dobra stvar je u tome sto se nista ne pece 😉
Iskreno i ja mrzim i puter i margarin, narocito ono “sjediniti”, “umutiti”, ja ti samo izgnjecim viljuskom i koliko toliko izmesam sa tim secerom :w00t: … Onda se oslanjam na toplotu ostatka smese ili njenu redju strukturu…i kad sve to smutis…nije ni bitno koliko si dobro “sjedinjavao” margarin hehehe 😆 …
Izgleda da ni ja nisam neka domacica…ali nikad mi nije nesto bas lose ispalo :tongue: .
:wub: :wub: :wub: probala sam lepa je mada ja sam jos mala da bih bila domacica hehehehehehehe……….. blago meni :angel: 😎
pa to bi bilo idealno naravno :biggrin: ija :heart: volim :kissing: kad neko pravi slace je :ermm:
Ja bih da probam ovo ako moze
Za sve one koji bi da izbegnu margarin u tortama ali i da postignu bolji ukus, tu je umucena slatka pavlaka. Ista je mera i margarina i pavlake kojom zamnjujete. Izaberite pravu, mlecnu pavlaku umesto one od biljne masti. Ukus je mnogo lepsi, a stvrdnuti margarin se nece lepiti za nepce :cheerful:
videla sam recept i napravila sam tu cuvenu tortu jako mi se svica xvala na receptu
:heart:
Pravila sam pre par dana, konacno, cuvenu Seherezadu i odusevljena sam, lako se pravi, brzo, a ukus…mmmmmmmm….za mene, savrsena poslastica!!!!!
ova torta je stvarno lepa!
Ja sam pravila sa keksom petit beure.Po mom ukusu je lepse nego sa turskim keksom.poz.
torta je super ali keks se ne mora potapati u mleko super je bez natapljanja