fbpx

Uz Kafu logo

Šeherezada – Turska torta

Kafa kod kuće

Autor: UzKafu

 

tortaPotreban materijal:

  • 600g turskog keksa sa punjenjem
  • 1,5  litra mleka
  • 1,5  margarin
  • 250g šećera u prahu
  • 500g belog krem šlaga (još bolje slatka pavlaka Hole)
  • 0.5 litra hladne kisele vode
  • 5 pudinga od karamele

 

Priprema:

Skuvati puding sa 5 kašika šećera. Umutiti margarin sa 250g šećera u prahu, pa sjediniti ta dva fila.
500g slaga umutiti sa hladnom kiselom vodom. Keks provlačiti kroz hladno mleko.
Ređati tortu sledećim redom:
– keks
– fil od pudinga
– fil od šlaga
Materijal je dovoljan za 3 reda keksa.
Ništa lakše a ni ukusnije!
0 0 vote
Article Rating

Pretplati me
Obavesti o
guest
16 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lavanda
Administrator
9 godine ranije

Mmmmmmm ovo bas deluje jednostavno i kremasto. Samo, kakav je ta turski keks sa punjenjem?

Ana
Ana
9 godine ranije

Mislim da ima u mnogim prodavnicama…kao obican keks samo unutrasnjost je punjena cokoladom… Na kraju ako i ne nadjes uvek moze kao zamena da ide onaj keks koji na poledjini ima lepljenu cokoladu…

kristina
kristina
9 godine ranije
Reply to  Ana

:cheerful: da stvarno bi bilo lepse kada bi imala keks sa nalepljenom cokoladom…….. mada moja mama jos to nije probala moracu da joj kazem da napravi takvu pa kada budem probala ocenicu je i videcu koja je lepsa…..mada sam sigurna da je i ona lepa ali sigurno da jeste :happy: :silly: :wub: :heart: :cheerful: 🙂

Marija
Administrator
9 godine ranije

jos samo kad bi mi je neko napravio :blush:

Tamara Ruzic
Tamara Ruzic
9 godine ranije
Reply to  Marija

Mislim da ti za ovo treba vremena koliko i za proju :D…

Marija
Administrator
9 godine ranije
Reply to  Tamara Ruzic

Moguce, ali cim vidim margarin kao neiskusna domacica odmah se prestravim, hehe. Dobra stvar je u tome sto se nista ne pece 😉

Tamara Ruzic
Tamara Ruzic
9 godine ranije
Reply to  Marija

Iskreno i ja mrzim i puter i margarin, narocito ono “sjediniti”, “umutiti”, ja ti samo izgnjecim viljuskom i koliko toliko izmesam sa tim secerom :w00t: … Onda se oslanjam na toplotu ostatka smese ili njenu redju strukturu…i kad sve to smutis…nije ni bitno koliko si dobro “sjedinjavao” margarin hehehe 😆 …

Izgleda da ni ja nisam neka domacica…ali nikad mi nije nesto bas lose ispalo :tongue: .

kristina
kristina
9 godine ranije
Reply to  Tamara Ruzic

:wub: :wub: :wub: probala sam lepa je mada ja sam jos mala da bih bila domacica hehehehehehehe……….. blago meni :angel: 😎

nina
9 godine ranije
Reply to  Marija

pa to bi bilo idealno naravno :biggrin: ija :heart: volim :kissing: kad neko pravi slace je :ermm:

Ilija
Ilija
9 godine ranije

Ja bih da probam ovo ako moze

Marina
9 godine ranije

Za sve one koji bi da izbegnu margarin u tortama ali i da postignu bolji ukus, tu je umucena slatka pavlaka. Ista je mera i margarina i pavlake kojom zamnjujete. Izaberite pravu, mlecnu pavlaku umesto one od biljne masti. Ukus je mnogo lepsi, a stvrdnuti margarin se nece lepiti za nepce :cheerful:

nina
9 godine ranije

videla sam recept i napravila sam tu cuvenu tortu jako mi se svica xvala na receptu
:heart:

Jovana
Jovana
9 godine ranije

Pravila sam pre par dana, konacno, cuvenu Seherezadu i odusevljena sam, lako se pravi, brzo, a ukus…mmmmmmmm….za mene, savrsena poslastica!!!!!

tanja
8 godine ranije

ova torta je stvarno lepa!

ljilja
ljilja
8 godine ranije

Ja sam pravila sa keksom petit beure.Po mom ukusu je lepse nego sa turskim keksom.poz.

emi
emi
8 godine ranije

torta je super ali keks se ne mora potapati u mleko super je bez natapljanja

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana