Uz Kafu logo

Supermodeli – gde su i šta rade?

Zanimljivosti

Autor: uzkafu

Termin ‘’supermodel’’, kako kaže Wiki, odnosi se na visoko plaćenog top modela koji ima apsolutnu reputaciju širom sveta i koristi se za komercijalni modeling. Super modeli su često voditeljke, glumice, danas popularno nazvani – socialites, koje postaju deo pop kulture te decenije. Njihovi ugovori su multi milionerski, kampanje koje vode su najpoznatije upravo zbog njih, a modni i ostali life magazine najprodavaniji sa njima na naslovnici. Super modeli su sami po sebi brendovi. Po rečima BB devedesetih- Mrs. Schiffer, `da bi postala supermodel potrebno je da budeš na naslovnicama svuda u svetu u isto vreme i tako postala jednostavno postala prepoznatljiva svima`.

U svakom slučaju posle već malo vintage Twiggy, Verushke, Lauren Hutton, Inès de La Fressange, Paulina Porizkove, Carol Alt, Christy Brinkley, stigle su devedesete i devojčice rodjenje krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih su došle na modnu scenu i postavile pravila ULTIMATIVNOG SUPERMODELA.

Christy-TurlingtonChristy Turlington (1969) se danas bavi jogom i autor je knjige Living Yoga: Creating A Life Practice’’. Posle više nego uspešne karijere modela, vratila se na učenju i diplomirala na NY univerzitetu na Korporativnim religijama i istočnoj filozofiji. Mama je ćerkice Grace i sina Finn-a.
Zanimljivo je da se vratila klasičnoj ishrani posle vegetarijanskih decenija. Bavi se takođe humanitarnim radom, radi i dalje kampanje i piše za Huffington Post, Marrie Claire, Teen Vogue…

Više o Christy 

YasminYasmin Le Bon (1964) model britansko-iranskog porekla, supruga frontmena legendarne grupe osamdesetih Duran Duran Simon Le Bon-a i majke tri prelepe ćerke Amber Rose Tamara, Saffron Sahara i Talulah Pine koje lagano kreću stopama majke.

Yasmin je bila na naslovnicama preko 400 puta, tako da je i danas na naslovnici npr Vogue Espana za mart 2012. Sa prijateljicama Naomi, Evom i Helenom je učestovala u spotu Girl Panic grupe Duran Duran snimanom 2011.

Više o Yasmin 

Eva
Eva Herzigova (1973) češka manekenka poznata po worldwide kampanji Hello Boys i oblom Monroe izgledu devedesetih. Model za čije ime se vezuje pojam wonderbra i lepih jagodica. Aktivna i danas u svetu mode, aktivna i na pisti, ali i glumica par filmova francuske produkcije, kao i vlasnica sopstvene modne linije. Posle mnogo kontraverza oko njenog izgleda, tačnije sumnji oko anoreksije, ona postaje majka dva dečaka George 2007 i Phillipe 2011 i punom parom se vraća u formu.

Više o Evi 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Mensa – testiranje u Nišu

Mensa Srbije organizuje testiranje-proveru potencijala. Testiranje će biti ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Marijin kreativni kutak- nova kolekcija i giveaway

Marija iz Marijinog kreativnog kutka nam je pripremila novu kolekciju prelepog ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Festival “Nauk nije bauk 4”

Gimnazija "Svetozar Marković" iz Niša organizuje četvrti Festival "Nauk nije ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom, Zanimljivosti

31. Amstel fešn vik

Ovogodišnja 31.prolećna beogradska Nedelja mode biće održana od 31. marta ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa, Zanimljivosti

Meterološka prognoza u šolji kafe

Osim čuvenog gledanja u šolju, verovali ili ne, ali šolja turske kafe može ...

Autor: uzkafu