Teleća/pileća čorbica sa spanaćem
Kafa kod kuće
Autor: Ana
Potrebni sastojci:
300 grama telećeg-junećeg buta (ili piletine),
2 šake blitve ili spanaća,
veza zeleni (šargarepa, celer, koren peršuna),
300 grama krompira,
3 kocke za supu – juneće,
1 žumance,
100 ml mleka,
1 kisela pavlaka.
Priprema:
U šerpu sipati dva, dva i po litra vode i dodati meso sečeno na kocke. Dodati očišćenu zelen sečenu na kockice ili po dužini ili u nedostatku vremena seckanu u super secku. Kuvati oko 60 minuta. U međuvremenu oprati blitvu ili spanać, ili opranu izvaditi iz zamrzivača i iskidati rukama na sitnije delove (kidanje je bolje po povrće jer zadrži se više vitamina no seckanje nožem). Naravno ako je povrće zamrznuto izdrobite ga rukama prilikom stavljanja u čorbu, čak i lakše od kidanja svežeg povrća :cheerful: . Kuvati još desetak minuta i pred kraj kuvanja dodati kocke za supu ili dodatak jelu. Smanjiti temperaturu kuvanja. Potom umutiti žumance s mlekom i dodavati postepeno u čorbu uz ujednačeno mešanje kako se jaje ne bi zgrušalo i izdvojilo na sitne deliće. Naravno ako ne uspete iz prvog puta to je prilika da ponovo spremite ovo ukusno i zdravo jelo.
Na kraju služite u činijicama ili dubokim tanjirima uz kašičicu dve kisele pavlake i malo peršuna.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Njam, njam, obozavam supice, moracu i ovu da probam!!!
треба проверити:)