fbpx

Uz Kafu logo

Teleća/pileća čorbica sa spanaćem

Kafa kod kuće

Autor: Ana

CorbicaPotrebni sastojci:

300 grama telećeg-junećeg buta (ili piletine),
2 šake blitve ili spanaća,
veza zeleni (šargarepa, celer, koren peršuna),
300 grama krompira,
3 kocke za supu – juneće,
1 žumance,
100 ml mleka,
1 kisela pavlaka.

Priprema:

U šerpu sipati dva, dva i po litra vode i dodati meso sečeno na kocke. Dodati očišćenu zelen sečenu na kockice ili po dužini ili u nedostatku vremena seckanu u super secku. Kuvati oko 60 minuta. U međuvremenu oprati blitvu ili spanać, ili opranu izvaditi iz zamrzivača i iskidati rukama na sitnije delove (kidanje je bolje po povrće jer zadrži se više vitamina no seckanje nožem). Naravno ako je povrće zamrznuto izdrobite ga rukama prilikom stavljanja u čorbu, čak i lakše od kidanja svežeg povrća :cheerful:  . Kuvati još desetak minuta i pred kraj kuvanja dodati kocke za supu ili dodatak jelu. Smanjiti temperaturu kuvanja. Potom umutiti žumance s mlekom i dodavati postepeno u čorbu uz ujednačeno mešanje kako se jaje ne bi zgrušalo i izdvojilo na sitne deliće. Naravno ako ne uspete iz prvog puta to je prilika da ponovo spremite ovo ukusno i zdravo jelo.

Na kraju služite u činijicama ili dubokim tanjirima uz kašičicu dve kisele pavlake i malo peršuna.

Prijatno!

0 0 vote
Article Rating

Pretplati me
Obavesti o
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jovana
Jovana
9 godine ranije

Njam, njam, obozavam supice, moracu i ovu da probam!!!

irrawsaffiche
irrawsaffiche
9 godine ranije

треба проверити:)

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana