fbpx

Uz Kafu logo

Za kraljice velikog spremanja

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

domacicaPosle praznika kuća je uglavnom u velikom haosu. Stvari su pobacane svuda, ponekad se i izgube u neredu. Velika prašina od grejanja, prljavi prozori i ostaci zimske dekoracije brzo izluđuju domaćice. Zato, žene, uzmite stvari u svoje ruke i započnite veliko spremanje!

Mi ćemo vam pomoći da sa malo truda i vremena brzo očistite svoj dom.

Pre nego što započnete bilo šta, preporučujemo da sve nepotrebne stvari odložite u jednu kutiju. Ili ih sklonite na svoje mesto (u ormar, fioku ili na police).

Ako razbacane sitnice pomerate sa jednog mesta na drugo, nećete moći lako i brzo da završite sa poslom. One će vas kočiti u spremanju i stalno ćete se uplitati u njih.

Za vreme velikog spremanja otvorite prozore!

Svež vazduh je neophodan u svakom smislu. Pogotovo tokom brisanja prašine, usisavanja i skidanja paučine. Pomoći će vam da lakše dišete.

Nemojte zaboraviti da dobro istresete jastuke, jorgane, tepihe i sve što može da sadrži u sebi prašinu. Bilo bi dobro (ako je lepše vreme) ovu proceduru obaviti napolju i nekoliko sati ostaviti posteljinu na terasi. Pored toga svež vazduh može da poboljša raspoloženje i na taj način ćete sa većom voljom nastaviti naporan rad.

Za brisanje prašine savetujemo korišćenje vlažne krpe. Veoma lako će odstraniti nečistoću i lepše će izgledati nameštaj. Za dodatni uspeh stavite nekoliko kapi alkohola u vodu. On će neutralizovati neprijatne mirise i ujedno će dezinfikovati svaku površinu.

prozoriZa prodor više prirodnog svetla je neophodan čist prozor.

Veoma je važno u zimskom periodu da stakla budu besprekorno čista kako bi mogli što više uživati u suncu, koje inače zimi malo sija. Pored toga, pokušajte da obrišete sva ogledala i sve što je od stakla.

Novogodišnje i božićne dekoracije se polako mogu skloniti. Jelka, odnosno njene iglice znaju najviše da nerviraju svaku ženu prilikom sređivanja stana. To se mora usisavati svaki dan. Vreme je da se oslobodite i nje i ujedno dekoracije. Sklonite ih u kutije, a nepotrebne ukrase bacite. Pored toga, i predmete koje malo koristite ili ih uopšte ne koristite zbog ko zna kojih razloga, sklonite sa vidnog mesta. Dobićete više prostora.

Naravno, svako zna da usisa, obriše prašinu ili da opere prozore. Međutim, ako želite što ranije da završite sa poslom, morate da isplanirate ceo proces velikog spremanja. Započnite sa sobom koju najmanje koristite i kad završite s tim, zatvorite vrata i krenite u drugu. Za sam kraj ostavite kupatilo, kuhinju i predsoblje. Danas postoje razna sredstva i pomagala koja će vam olakšati čišćenje. Metle, džogeri, pajalice i sredstva za poliranje, brisanje i čišćenje su idealne za zauzete žene koje vole čist dom.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija