Pikantni potaž od bundeve
KuhinjicaSlaniši
Autor: Marina
- mali komad bundve (oko 200 grama),
- 2 šargarepe,
- crni luk,
- tucana paprika,
- cimet,
- so i beber,
- pavlaka za kuvanje,
- ulje za dinstanje
Priprema:
Crni luk sitno naseći, posoliti i dinstati sa malo ulja i vode u dubljoj šerpi. Očisititi bundevu i šargarepu, naseći na komade i dodati u luk kad postane staklast. Naliti vodu tako da bar za dva prsta prekrije povrće i ostaviti da se kuva na tihoj vatri 30-ak minuta. Povremeno doliti vodu ako ispari. Kad povrće postane meko, skloniti sa vatre, ispasirati i vratiti da se dokuva. Začiniti sa kafenom kašičicom ljute tucane paprike i pola kašičice cimeta. Kuvati jo 2-3 minuta. Servirajte toplo i dodajte u svaki tanjir po supenu kašiku pavlake za kuvanje.
Potaž se odlično slaže uz tost od crnog hleba i pršutu.
I, evo mog ručka 😉
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina
Odlično! Baš sam pre neki dan gledala prilog o bundevi. Kažu da je vrlo zdrava i treba je jesti u svim oblicima.