Posne korpice od pasulja sa ribom
Kafa kod kuće
Autor: Lavanda
Kreće sezona slava. Mlade domaćice, posebno one koje ne provode puno vremena spremajući strogo posnu hranu, a nisu previše vične kuvanju, imaju 100 muka ako im je slava posna. Ja svake godine pred Svetog Nikolu isprobam par novih recepata pa sve više spremam, a sve manje kupujem gotovo. Prvi recept koji sam isprobala pobrao je sve pohvale i na slavskoj trpezi će se u predjelu naći obavezno. Vrlo je jednostavno i ukusno.
Za korpice su potrebni:
- 420 gr. skuvanog pasulja (ja sam uzela konzervu braon pasulja)
- 2/3 šolje brašna (šolja od 250ml)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- kašičica kima pola kašičice soli
Za nadev su potrebni:
- 2 konzerve tunjevine (preporučujem tunjevinu sa ruzmarinom!)
- 1/2 šolje paradajz pelata (šolja od 250ml)
- 2 kašike malsinovog ulja
- 1/2 šolje seckanih maslinki (šolja od 250ml)
- 1/2 kašičice bibera
- sok od pola limuna
- malo svežeg peršuna
Sve sastojke za korpice, osim brašna, iseckati u secku ili blenderu. Kad se napravi krema dodati brašno pa sve lepo sjediniti i od testa napraviti korpice u modli za mafine. Ima testa taman za 12 lepih korpica. Preporučujem silikonske modle jer se iz njih sve vadi ko od šale. Peći korpice 20ak min na 170C. Korpice ne treba da se presuše već treba da ostanu sočne.
Sve sastojke za nadev lepo sjediniti i dobijenom saltom napuniti mlake korpice.
To je to! Jednostavnom brzo i ukusno. Uživajte!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Toplo preporučujem, preukusno je!
Pasulj ide u nadev ili u testo za korpice? Deluje mi fantastično i planiram da ga isprobam mnogo pre Svetog Nikole…
Pasulj ide u korpice. On se izmiksuje i onda u tu “kremu” dodas brasno i ostale sastojke i dobijes testo za korpice.
Odlično!
Moram ovo da isprobam za vikend, i još par puta da budem uvežbana za slavu! 😉
Javi nam kako su ispale! 🙂
Probala, odlican je! Lavanda, daj jos neki recept za posnu slavu 🙂 hvala!
Pratite nas, bice ih jos 🙂