Bakino medeno srce
KuhinjicaSlatkiši
Autor: Lavanda
:heart:
Ko kaže da medeno srce mora da bude tradicionalno sečeno? Od kako imam silikonski kalup sve iz moje kuhinje izlazi u obliku mafina :biggrin:
Bakino medeno srce nikad nije omanulo pa nam praznični dani mirišu na cimet ovih dana.
- 300 gr. brašna
- 100 gr. šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašicica kakaa
- 1 jaje
- 250 ml mleka
- velika kašika meda
- 50 ml ulja
- džem od kajsije
- 100 gr čokolade
- mali maslac
- nepuna šoljica slatke pavlake
U jednoj činiji pomešati sve praškaste sastojke, a u drugoj jaja, mleko, med i ulje. Kalupe napuniti malo vise od 1/2, u svaki mafin staviti po kašičicu džema pa preko dodati ostatak testa. Peći na 220C oko pola sata.
Istopiti čokoladu i maslac pa dodati slatku pavlaku i još malo mešati. Gotove i prohlađene mafine umočiti u čokoladu 🙂
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina