Krompir u novoj ulozi
Kafa kod kuće
Autor: uzkafu
Želite da pripremite nešto novo i ukusno, ali i da ne provedete nekoliko sati u kuhinji?
Krompir je uvek dobro rešenje.
Pečenje, prženje i kuvanje su provereni načini da se utoli glad, ali kako bi bilo da probate nešto drugačije?
Zapečeni krompir sa pečurkama i pavlakom
- Desetak velikih krompira,
- 100g suvih pečuraka (ili sitno seckanih šampinjona),
- Glavica crnog luka,
- 1/2 čaše krem-supe od pečuraka,
- Dve kašike kisele pavlake,
- Jedna kašika brašna.
Način pripreme:
Svaki krompir uvijte u aluminijumsku foliju i ispecite u rerni (možete ih stavljati direktno na rešetke). Pažljivo isecite gornji deo i zatim kašičicom napravite rupu, da bi bilo mesta za smesu kojom ćete ih puniti.
Dinstajte luk i pečurke, dodati kašiku brašna, zatim supu od pečuraka pa postepeno pavlaku i posolite po želji.
Svaki krompir napunite ovom smesom i poklopite delovima koje ste odstranili nakon pečenja.
Zapecite ih dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni.
Punjena kora od krompira
- Šest većih krompira,
- Oko 300g mlevene junetine,
- Jedna glavica crnog luka,
- Tri čena belog luka,
- 1/2 čaše kukuruza šećerca,
- 1/2 čaše crvenog pasulja,
- Jedan veći paradajz ili čaša soka od paradajza,
- Malo rendanog kačkavalja ili parmezana,
- Maslinovo ulje,
- Po ukusu: so, biber, kim ili ljuta paprika.
Način pripreme
Dinstajte mleveno meso i crni luk, zatim postepeno dodajte beli luk, paradajz, pasulj, kukuruz i začine.
Opran i oušeni krompir ispecite u rerni, a nakon što se malo ohladi, presecite svaki na pola i uklonite unutrašnjost. Onda premažite svaki uljem sa unutrašnje strane, okrenite naopačke i vratite u rernu desetak minuta. Kora će biti čvršća i hrskavija.
Na kraju dodajte pripremljeni fil, pospite rendanim sirom i zapecite petnaestak minuta.
Pica-krompir
- Ponovo vam je potrebno 5-6 velikih krompira
- Dve čaše rendanog kačkavalja,
- Oko 100g pica-šunke,
- Kečap.
Način pripreme
Krompir možete ispeći u mikrotalasnoj oko petnaest minuta. Kada se ohladi, presecite svaki na pola i napravite udubljenja u svakoj polovini. Zatim stavite kečap, pospite rendani sir i dodajte šunku. Pecite u mikrotalasnoj dok se sir ne istopi.
Jaja na kori od krompira
- Četiri veća krompira,
- Četiri jajeta,
- Četiri kašike putera,
- Jedna sitno seckana kobasica,
- Soli i začina po ukusu.
Način pripreme
U svaku polovinu pečenog i malo produbljenog krompira stavite kašiku putera, posolite i preko toga razbijte po jedno jaje. Dodajte malo kobasice i pecite u rerni dvadesetak minuta.
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija