Uz Kafu logo

Krompir u novoj ulozi

Kafa kod kuće

Autor: uzkafu

Želite da pripremite nešto novo i ukusno, ali i da ne provedete nekoliko sati u kuhinji?

Krompir je uvek dobro rešenje.

Pečenje, prženje i kuvanje su provereni načini da se utoli glad, ali kako bi bilo da probate nešto drugačije?

Zapečeni krompir sa pečurkama i pavlakom

krompir-uz-kafu1

  • Desetak velikih krompira,
  • 100g suvih pečuraka (ili sitno seckanih šampinjona),
  • Glavica crnog luka,
  • 1/2 čaše krem-supe od pečuraka,
  • Dve kašike kisele pavlake,
  • Jedna kašika brašna.

Način pripreme:
Svaki krompir uvijte u aluminijumsku foliju i ispecite u rerni (možete ih stavljati direktno na rešetke). Pažljivo isecite gornji deo i zatim kašičicom napravite rupu, da bi bilo mesta za smesu kojom ćete ih puniti.

Dinstajte luk i pečurke, dodati kašiku brašna, zatim supu od pečuraka pa postepeno pavlaku i posolite po želji.

Svaki krompir napunite ovom smesom i poklopite delovima koje ste odstranili nakon pečenja.
Zapecite ih dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni.


Punjena kora od krompira

  • kora-od-krompiraŠest većih krompira,
  • Oko 300g mlevene junetine,
  • Jedna glavica crnog luka,
  • Tri čena belog luka,
  • 1/2 čaše kukuruza šećerca,
  • 1/2 čaše crvenog pasulja,
  • Jedan veći paradajz ili čaša soka od paradajza,
  • Malo rendanog kačkavalja ili parmezana,
  • Maslinovo ulje,
  • Po ukusu: so, biber, kim ili ljuta paprika.

Način pripreme
Dinstajte mleveno meso i crni luk, zatim postepeno dodajte beli luk, paradajz, pasulj, kukuruz i začine.

Opran i oušeni krompir ispecite u rerni, a nakon što se malo ohladi, presecite svaki na pola i uklonite unutrašnjost. Onda premažite svaki uljem sa unutrašnje strane, okrenite naopačke i vratite u rernu desetak minuta. Kora će biti čvršća i hrskavija.

Na kraju dodajte pripremljeni fil, pospite rendanim sirom i zapecite petnaestak minuta.


Pica-krompir

pica-krompir

 

  • Ponovo vam je potrebno 5-6 velikih krompira
  • Dve čaše rendanog kačkavalja,
  • Oko 100g pica-šunke,
  • Kečap.

Način pripreme
Krompir možete ispeći u mikrotalasnoj oko petnaest minuta. Kada se ohladi, presecite svaki na pola i napravite udubljenja u svakoj polovini. Zatim stavite kečap, pospite rendani sir i dodajte šunku. Pecite u mikrotalasnoj dok se sir ne istopi.


Jaja na kori od krompira

jaja-krompir

  • Četiri veća krompira,
  • Četiri jajeta,
  • Četiri kašike putera,
  • Jedna sitno seckana kobasica,
  • Soli i začina po ukusu.

Način pripreme
U svaku polovinu pečenog i malo produbljenog krompira stavite kašiku putera, posolite i preko toga razbijte po jedno jaje. Dodajte malo kobasice i pecite u rerni dvadesetak minuta.

 


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija