Uz Kafu logo

Pet ukusnih namaza od pasulja

Kafa kod kuće

Autor: Milena

Za sve koji žele da se hrane zdravije i da uvek u frižideru imaju nešto za doručak, evo fenomenalnih ideja. Delimo sa vama recepte za preukusne namaze od pasulja. Zdravi su, lako se prave i nisu skupi. Dakle, sve što ste oduvek želeli da mažete na hleb ili slane galete, pronaći ćete u ovom članku.

Brzi namaz od pasulja

Konzerva crvenog ili belog pasulja ili 400g kuvanog pasulja;
Jedna srednja glavica crvenog ili crnog luka (zašto kažemo da je “crn”, kada je u stvari beo);
Dva čena belog luka;
Kašičica soka od limuna;
Malo ulja za dinstanje luka;
Soli, bibera i aleve paprike po želji.

Crni luk dobro pripržite na malo ulja i zatim sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte. Ništa lakše i leše za ukusan i zdrav doručak.

Namaz od pasulja i kukuruza

400g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve);
200g kuvanog kukuruza šećerca (takođe kuvanog ili iz konzerve);
2 čena belog luka;
2 kašike tahinija;
3 kašike maslinovog ulja;
1 kašika limunovog soka;
Soli, bibera i aleve paprike po želji.


Sve sastojke izmiksajte u blenderu i čuvajte u prikladnoj posudi otprilike 5 dana, ukoliko ne pojedete odmah.

Pasulj pašteta sa malo parmezana

300g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve);
Jedna kašika parmezana;
Jedan čen belog luka;
Malo svežeg peršuna (a može i malo suvog, ukoliko nemate svež);
Kašika soka od limuna;
3-4 kašike maslinovog ulja;
Soli po želji.

Postupak pripreme je uvek isti – sve sastojke izmiksate u blenderu i poslužite kako god želite.

Namaz od pasulja i šargarepe

300g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve);
Dve šargarepe srednje veličine;
2 čena belog luka;
2-3 kašike maslinovog ulja;
Soli i bibera po želji;
Kašičica mirođije.

Šargarepe skuvajte, a i pasulj, ukoliko niste uzelo onaj iz konzerve. Sve ubacite u blender, napravite kompaktan namaz i uživajte uz integralni hleb ili slane galete.

Kikiriki-pasulj kombinacija

400g kuvanog ili belog pasulja iz kozerve;
150g slanog kikirikija;
1dl soka od paradajza;
Malo belog luka u prahu;
Kašičica suvog začina po želji (peršuna, origana ili mirođije);
Soli po želji;

Sve sastojke izmiksajte u blednderu. Umesto paradajza možete dodati vodu u kojoj se pasulj kuvao ili onu iz konzerve.

NAPOMENA: Najbolje je da namaze od pasulja čuvate u staklenoj posudi ili u tegli u frižideru i to najduže 5-6 dana.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija