Bele njoke
KuhinjicaSlaniši
Autor: Ana
- 500-600 g. njoki (zamrznutih)
- 1 supena kašika ulja
- 400 g. pilećeg filea
- 1 tikvica srednje veličine ili 2 manje
- 1 čaša kisele pavlake (dobar ukus daje i neutralna pavlaka)
- so, biber, peršun i drugi začini po želji
Zamrznute njoke skuvajte i procedite kao bilo koju drugu testeninu. Piletinu iseckati na komade i propržiti na vrelom ulju. Kad meso porumeni dodajte tikvice iseckane na kockice i dinstajte jos 5 minuta. Dodajte pavlaku, začine i na kraju njoke. Izmešajte sve i krčkajte jos par minuta na laganoj vatri. Za neki jači ukus možete dodati rendani tvrdi sir ili blago pečenu hrskavu slaninicu.
Prijatno!
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina