Integralne pogačice sa sirom
KuhinjicaSlaniši
Autor: Ana
- 300g integralnog brašna
- 250g putera
- 250g sira
- so i jaje za premazivanje
Priprema:
Recept je možda previše detaljan za iskusne domaćice ali za one poput mene dobro je dati baš sve detalje.
- Odvojite od putera širinu prsta i ostavite na stranu za potrebe premazivanja testa.
- Narežite na tanke listiće ostatak putera kako bi se lakše umesio sa ostalim sastojcima.
- Pošto narežete listiće putera izmesite ih sa sirom a potom dodajte brašno i so.
- Mesite dok ne dobijete malo lepljivu smesu koja je dobro izmešena. Razvijte testo u pravougaoni oblik. Premazati polovinu testa ostatkom maslaca koji ste razmekšali da ga mozete bolje mazati.
- Preklopite testo pa ponovite mazanje jos jednom i opet preklopite. Ostavite testo u frižider oko sat ili sat i po.
- Razvaljajte testo oklagijom na debljinu od otprilike 1cm i vadite pogačice manjom modlom(ja sam koristila malo veću rakijsku čašicu). Premažite ih umućenim jajetom i posipajte po želji susamom, kimom.
- Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad počnu da se listaju i kad lepo porumene možete ih isključiti i izvaditi iz rerne.
U mom slučaju se nisu previše listale a trebalo bi, probajte recept pa nam javite, probajte sa belim brasnom možda je listanje tada uspešnije ili probajte sa dodatkom praška za pecivo…Pustite mašti na volju i uživajte, jedno je sigurno vrlo su ukusne!
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina