Kesadilja sa mlevenim mesom i sirom
KuhinjicaSlaniši
Autor: Marina
- 300 grama junećeg mlevenog mesa
- crni luk
- 100 grama trapista
- kašičica ljute mlevene paprike
- mleveni biber
- so
- tortilje
Priprema:
Ako niste našli gotove tortilje u prodavnici, onda ih napravite sami, kao palačike u koje čete staviti pola količine pšeničnog i pola količine kukuruznog brašna. Testo treba da bude samo malo gušće od onog za palačinke.
Fil za tortilje pripremite tako što ćete na tihoj vatri propržiti crni luk a onda mu dodati meso, so, biber i mlevenu papriku. Dinstajte meso na srednjoj vatri dok ne ispari sva tečnost koju pusti meso.
Filujte tortilje sa mesom i trapistom isečenim na kockice. Tako filovanu tortilju zapecite kratko u mikrotalasnoj ili običnoj rerni, samo da se sir rastopi.
Ja sam svoju porciju ukrasila svežim paradajzom i rukolom 🙂
Prijatno!
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina