fbpx

Uz Kafu logo

Kokteli od jagoda za vrele dane

Kuhinjica

Autor: Marina

Daikiri od jagode

Daikiri od jagodaPotrebno je:

  • 30ml vodke
  • 30ml soka od limete
  • 4 jagode
  • 1 supena kašika šećera
  • pola čaše leda

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmutite.

Merry Berry

Merry BerrySastojci:

  • 1/2 flaše vodke
  • 300 grama jagoda
  • 100 ml džina
  • 1 litar soka od limuna (može i neki kupovni)

Priprema:
Potopite jagode u vodku i ostavite u frižideru da prenoće ili da ostanu barem nekoliko sati pre služenja. Jagode i vodku stavite u blender, dodajte puno leda i mutite dok se led dobro ne izlomi. Dodajte sok od limuna i džin prema ukusu i služite u visokim ohlađenim čašama.

Šampanjac od jagoda

Šampanjac od jagodaSastojci:

  • listić sveže nane
  • 300 gr svežih jagoda
  • boca belog penušavog vina ili šampanjca

Priprema:

Usitnite jagode i listić nane koristeći sito ili sokovnik koji odvaja sok od pulpe. Stavite smesu u frižider da se hladi sve do služenja. Pre posluženja, dobijeni pire od jagoda podelite u šest čaša za šampanjac i dolijte ohlađeno vino.


Izaberite neki od ovih divnih koktela i uživajte!


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kuhinjica, Slaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Snikers bombice

Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Voćne bombice

Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...

Autor: Marina