Uz Kafu logo

LP Duo – koncertna promocija najnovijeg CD-a u Parobrodu

Zanimljivosti

Autor: Marija

LP Duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, održaće koncertnu promociju svog najnovijeg CD-a u Ustanovi kulture „Parobrod“, u sredu 4. aprila sa početkom od 20 časova.

 lp duo

CD sa kompletnim delima za dva klavira danskog kompozitora Kim Helvega, sniman je u u studiju Visoke Škole za Muziku i Pozorište u Roštoku (Nemačka) i u narednom periodu će se naći na tržištu, najpre u Danskoj, pod okriljem izdavačke kuće Helikon Rekords iz Kopenhagena. Na CD-u se nalazi 5 kompozicija koje su posebna vrsta muzičkog krosovera koji spaja savremenu klasičnu muziku sa elementima džeza i bluza.

Danski kompozitor Kim Helweg biće specijalan gost na beogradskoj promociji CD-a. Neka od njegovih dela koja će se naći na ovom izdanju posvećena su LP Duu.

Nakon promocije kompozitor će se predstaviti publici i dan kasnije, 5. aprila od 11 časova, kada će održati predavanje i masterclass takođe u Parobrodu. Ulaz je slobodan. Izdanje CD-a podržali su: Udruženje kompozitora Danske, Visoka škola za muziku i pozorište Roštok (Nemačka) i  UK Parobrod.

LP Duo je jedan od najuspešnijih kamernih ansambala u ovom delu Evrope. Osnovali su ga pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović 2004. godine. Oni su završili osnovne studije klavira i postdiplomske studije klavirskog dua na FMU u Beogradu, a zatim postdiplomske i doktorske studije klavirskog dua na Visokoj Školi za Muziku i Pozorište u Roštoku u klasi Prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.

Dobitnici su više od 40 nagrada na Internacionalnim takmičenjima i održali su veliki broj koncerata širom Evrope i u Americi. Laureati su takmičenja u Rimu i Krakovu, dobitnici nagrada Grada Beograda i Udruženja muzičkih umetnika Srbije, kao i „Bruno Fraj Štiftung“ nagrade za najbolje mlade umetnike koju dodeljuje Landesakademija Osenhausen iz Nemačke. U 2008-oj godini, proglašeni su jednim od 8 najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju klavirskih dua u Majamiju, Florida.

Danski kompozitor Kim Helweg je jedan od najistaknutijih Evropskih kompozitora koji je komponovao veliki broj dela za različite ansamble i opere. U njegovom radu kombinovana je savremena klasična muzika sa elementima različitih muzičkih žanrova (džez, bluz). Njegova dela su izvođena širom Evrope i u Kanadi, Brazilu, Americi, Engleskoj, Argentini i mogu se naći u izdanju najpoznatijih izdavača savremene muzike kao što su Chandos, Olympia, Rondo, Focus, IRCO, Classico itd.


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Mensa – testiranje u Nišu

Mensa Srbije organizuje testiranje-proveru potencijala. Testiranje će biti ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Marijin kreativni kutak- nova kolekcija i giveaway

Marija iz Marijinog kreativnog kutka nam je pripremila novu kolekciju prelepog ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Supermodeli – gde su i šta rade?

Termin ‘’supermodel’’, kako kaže Wiki, odnosi se na visoko plaćenog ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Zanimljivosti

Festival “Nauk nije bauk 4”

Gimnazija "Svetozar Marković" iz Niša organizuje četvrti Festival "Nauk nije ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Sa stilom, Zanimljivosti

31. Amstel fešn vik

Ovogodišnja 31.prolećna beogradska Nedelja mode biće održana od 31. marta ...

Autor: uzkafu