Zapečene makarone sa sirom
Kafa kod kuće
Autor: Marija
Sasvim običan recept ali je veoma ukusan.
Brzo se priprema i nema prljavih sudova tokom izrade. Možete ga jesti i za ručak i za doručak i za večeru u vrućoj i hladnoj varijanti. Od sastojaka za 4 osobe vam je potrebno sledeće:
- so po ukusu
- 7dl kisele vode
- 400g sitnog sira
- 2 jaja
- 1 pak. makarona ili špageta
U vatrostalnoj posudi umutiti viljuškom jaja, dodati sir i kiselu vodu, posoliti i promešati. Zatim dodati nekuvane makarone i promešati varjačom. Vatrostalnu posudu poklopiti, staviti u rernu i peći na 250 stepeni 30 minuta, a zatim skinuti poklopac i peći još 15 minuta.
Prijatno!
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija
Ne kuvane? Hm, a ja uvek skuvam pa zapecem pa mi treba vise vremena i vise sudova 🙁 Pa ovako je mnogo jednostavnije, a sigurno je i manja verovatnoca da ce da se “prekuvaju”.
Ne kuvane? Ja ih uvek prvo skuvam, stavim u tepsiju, vatrostalnu ciniju sta vec i prelijem ovom istom smesom pa onda stavim da se pece. Bas cu da probam i ovako 😉
Ne kuvane u tome i jeste caka. Skracuje se vreme pripreme i super su na kraju. Kisela voda potpomogne da se skuvaju i zapeku u rerni 😉
Pre nekoliko godina sam i sam otkrio da odlično ispadnu i “nekuvane” u rerni. Ja malo namažem uljem pa pokrijem dno makaronama. Ako imam jogurt ili pavlaku – nalijem. Tako ređam naizmenično makarone pa nadeve. Nalijem i običnu vodu koju sam prethodno obogatio začinima i posolio. A nakon prelivanja, narendam sir i prelijem izmućenim jajem. Ponekad ređam između i slaninu ili rendane šampinjone. Može u tinkturi i malo belog luka ili papričice 🙂 Poklopac sa pekača na kraju skinem ako hoću da zapečem! Tako kuvane u rerni postaju neverovatno meke i ukusne, a o uštedi vremena i energije da ne… Pročitaj više »