fbpx

Uz Kafu logo

Ohridska proja

KuhinjicaSlaniši

Autor: Ivana

Za pripremu ovog predivnog doručka možete da koristite mleko, jogurt, čak i pavlaku. Ovo je jedna od proverenih ali i malo kaloričnijih varijanti. Mleko uvek možete zameniti jogurtom ali u malo manjoj količni.

projaPotrebno
3 jaja
1 čaša zejtina
2,5 čaše mleka
1 čaša belog brašna
2 čaše projinog brašna
1 prašak za pecivo
300 gr po mogućstvu ovčeg sira ili nekog slanijeg

Mešati drvenom kašikom da se ne bi brašno lepilo ili suviše sjedinilo i pretvorilo u previše glatku masu. Peći u podmazanom plehu na 220C oko 20 min. Kada je skoro gotovo izbockati proju čačklalicom da bi se unutra dobro spremila. Posuti gore palentom ili kukuruznim grizom.

0 0 vote
Article Rating

Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

KuhinjicaSlaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: UzKafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kućeKuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana