Pečeni losos i mladi krompir u sosu od jogurta
KuhinjicaSlaniši
Autor: Marina
Ovaj recept je nastao kad sam pokušala da imitiram Džejmija Olivera i da spremim jedan fantastičan nedeljni ručak koji će, pri tom, biti zdrav i pogodan za letnje vrućine.
Za dve porcije potrebno vam je:
- 400 grama svežeg lososa
- 400 grama mladog krompira
- 2 limuna
- malo svežeg peršuna
- malo sveže mirođije
- 200 ml jogurta
- 100 grama krastavca
- so, biber, beli luk
Priprema:
Prekrijte tepsiju u kojoj ćete peći ribu aluminijumskom folijom. Isecite jedan limun na tanke kolutiće, pa njime prekrijte foliju. Preko kolutova limuna položite komade ribe pa pospite seckanim peršunom i sitno seckanim belim lukom. Ovako spremljenu ribu prekrijte drugim komadom aluminijumske folije i krajeve donje i gornje folije uvijte tako da riba ostane potpuno zatvorena između folija. Pecite na 200C.
Dok se riba peče, pripremite preliv.
Narendajte krastavac na krupno ili isecite na sitne kockice. Prelijte jogurtom, dodajte so, biber i seckani beli luk po ukusu. Sipajte preliv u činiju i ukrasite svežom mirođijom. Do služenja, držite u frižideru.
Krompir oljuštite, i skuvajte u slanoj vodi.
Kad se riba ispeče, servirajte je sa krompirom i prelijte sosom od jogurta.
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina
Mnogo lepo izgleda i nije tesko za spremanje. Sigurno cu da isprobam ovaj recept 😉
Super je,moj savet je samo da se pred kraj pečenja,folija otvori,tako se dobije divna korica na lososu 😉