Pet ukusnih namaza od pasulja
Kafa kod kuće
Autor: Milena
Za sve koji žele da se hrane zdravije i da uvek u frižideru imaju nešto za doručak, evo fenomenalnih ideja. Delimo sa vama recepte za preukusne namaze od pasulja. Zdravi su, lako se prave i nisu skupi. Dakle, sve što ste oduvek želeli da mažete na hleb ili slane galete, pronaći ćete u ovom članku.
Brzi namaz od pasulja
Konzerva crvenog ili belog pasulja ili 400g kuvanog pasulja;
Jedna srednja glavica crvenog ili crnog luka (zašto kažemo da je “crn”, kada je u stvari beo);
Dva čena belog luka;
Kašičica soka od limuna;
Malo ulja za dinstanje luka;
Soli, bibera i aleve paprike po želji.
Crni luk dobro pripržite na malo ulja i zatim sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte. Ništa lakše i leše za ukusan i zdrav doručak.
Namaz od pasulja i kukuruza
400g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve);
200g kuvanog kukuruza šećerca (takođe kuvanog ili iz konzerve);
2 čena belog luka;
2 kašike tahinija;
3 kašike maslinovog ulja;
1 kašika limunovog soka;
Soli, bibera i aleve paprike po želji.
Sve sastojke izmiksajte u blenderu i čuvajte u prikladnoj posudi otprilike 5 dana, ukoliko ne pojedete odmah.
Pasulj pašteta sa malo parmezana
300g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve);
Jedna kašika parmezana;
Jedan čen belog luka;
Malo svežeg peršuna (a može i malo suvog, ukoliko nemate svež);
Kašika soka od limuna;
3-4 kašike maslinovog ulja;
Soli po želji.
Postupak pripreme je uvek isti – sve sastojke izmiksate u blenderu i poslužite kako god želite.
Namaz od pasulja i šargarepe
300g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve);
Dve šargarepe srednje veličine;
2 čena belog luka;
2-3 kašike maslinovog ulja;
Soli i bibera po želji;
Kašičica mirođije.
Šargarepe skuvajte, a i pasulj, ukoliko niste uzelo onaj iz konzerve. Sve ubacite u blender, napravite kompaktan namaz i uživajte uz integralni hleb ili slane galete.
Kikiriki-pasulj kombinacija
400g kuvanog ili belog pasulja iz kozerve;
150g slanog kikirikija;
1dl soka od paradajza;
Malo belog luka u prahu;
Kašičica suvog začina po želji (peršuna, origana ili mirođije);
Soli po želji;
Sve sastojke izmiksajte u blednderu. Umesto paradajza možete dodati vodu u kojoj se pasulj kuvao ili onu iz konzerve.
NAPOMENA: Najbolje je da namaze od pasulja čuvate u staklenoj posudi ili u tegli u frižideru i to najduže 5-6 dana.
Slični postovi
Kafa kod kuće
Krompirići iz mikrotalasne
Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...
Autor: Marija
Kafa kod kuće
Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera
Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...
Autor: Lavanda
Kafa kod kuće
Braunis (Brownies)
Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...
Autor: Ana
Kafa kod kuće
Slani mini-mafini
Postupak pripremanja ovih ukusnih mafina je krajnje jednostavan. Brzo ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće
Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća
Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...
Autor: Marija