Uz Kafu logo

Pita sa kruškama i lešnicima

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Milena

Sezona je krušaka i često ih u kući ima toliko da ne znamo šta bismo sa njima. Evo jedne dobre ideje.

Pita sa kruškama i mlevenim lešnicima oduševila je sve koji su je probali.

Evo šta vam je potrebno:

  • Pakovanje kora za pitu
  • Nekoliko krupnijih krušaka (7-8 komada)
  • 200g mlevenih lešnika
  • Jedna pomorandža
  • 200g šećera
  • Dve kašike griza

Kruške izrendajte, dodajte rendanu koru pomorandže i onda polako sve ostale sastojke. Napravićete lepu sočnu smesu kojom ćete filovati kore.

Filujete tako što odvojite dve kore i na polovinu jedne stavite fil. Stavite treću koru preko i filujte onu polovinu na kojoj nema fila.

Trebalo bi da izgleda ovako:

 

Pita od krušaka


Pita od krušaka

Kada potrošite sve kore, isecite pitu pre pečenja i prelijte je sa oko 70ml vrelog ulja.

Pita od krušaka

Pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Možete dodati i malo cimeta ili seckanih oraha.

Prijatno!


Pretplati me
Obavesti o
guest
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena Vas
Jelena Vas
10 godine ranije

MMmmmmm zvuci ukusno. Probacu koliko jos danas. (taman sam se pitala sta da radim sa ovim kruskama, 🙂 )

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kuhinjica, Slaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Snikers bombice

Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Voćne bombice

Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...

Autor: Marina