fbpx

Uz Kafu logo

Pita sa kruškama i lešnicima

KuhinjicaSlatkiši

Autor: Milena

Sezona je krušaka i često ih u kući ima toliko da ne znamo šta bismo sa njima. Evo jedne dobre ideje.

Pita sa kruškama i mlevenim lešnicima oduševila je sve koji su je probali.

Evo šta vam je potrebno:

  • Pakovanje kora za pitu
  • Nekoliko krupnijih krušaka (7-8 komada)
  • 200g mlevenih lešnika
  • Jedna pomorandža
  • 200g šećera
  • Dve kašike griza

Kruške izrendajte, dodajte rendanu koru pomorandže i onda polako sve ostale sastojke. Napravićete lepu sočnu smesu kojom ćete filovati kore.

Filujete tako što odvojite dve kore i na polovinu jedne stavite fil. Stavite treću koru preko i filujte onu polovinu na kojoj nema fila.

Trebalo bi da izgleda ovako:

 

Pita od krušaka


Pita od krušaka

Kada potrošite sve kore, isecite pitu pre pečenja i prelijte je sa oko 70ml vrelog ulja.

Pita od krušaka

Pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Možete dodati i malo cimeta ili seckanih oraha.

Prijatno!


Pretplati me
Obavesti o
guest
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena Vas
Jelena Vas
7 godine ranije

MMmmmmm zvuci ukusno. Probacu koliko jos danas. (taman sam se pitala sta da radim sa ovim kruskama, 🙂 )

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kuhinjica, Slaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Snikers bombice

Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Voćne bombice

Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...

Autor: Marina