Potaž od graška, celera i mente
KuhinjicaSlaniši
Autor: Marina
Potrebno je:
- mala glavica crnog luka
- 200 grama korena celera
- 200 grama graška
- jedan mali krompir
- sveža ili suva menta
- malo ulja
- biber i so
Priprema:
Crni luk iseći i dinstati na malo vode i ulja. Zatim dodati grašak, celer i krompir prethodno isečene na kockice. Dolijte vodu tako da prekrije povrće. Kuvajte tako dok celer i krompir ne omekšaju. Onda skinite sa vatre, ispasirajte povrće štapnim mikserom, u blenderu ili na neki treći način. Dolijte vodu ako je po vašem ukusu smesa pregusta i vratite na vatru. Vreme je da se doda menta. Ako imate svezu, onda iseckajte 3-4 listića sitno i dodajte u potaž, a ako imate suvu, onda vam treba kafena kašičica. Dodajte bibera i soli po ukusu.
Kuvajte još malo da se masa sjedini.
Prijatno!
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina