Uz Kafu logo

Potaž od graška, celera i mente

KuhinjicaSlaniši

Autor: Marina

Potrebno je:

  • mala glavica crnog luka
  • 200 grama korena  celera
  • 200 grama graška
  • jedan mali krompir
  • sveža ili suva menta
  • malo ulja
  • biber i so

Priprema:

Crni luk iseći i dinstati na malo vode i ulja. Zatim dodati grašak, celer i krompir prethodno isečene na kockice. Dolijte vodu tako da prekrije povrće. Kuvajte tako dok celer i krompir ne omekšaju. Onda skinite sa vatre, ispasirajte povrće štapnim mikserom, u blenderu ili na neki treći način. Dolijte vodu ako je po vašem ukusu smesa pregusta i vratite na vatru. Vreme je da se doda menta. Ako imate svezu, onda iseckajte 3-4 listića sitno i dodajte u potaž, a ako imate suvu, onda vam treba kafena kašičica. Dodajte bibera i soli po ukusu.
Kuvajte još malo da se masa sjedini.
Prijatno!

Grasak i celer potaz


Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kuhinjica, Slaniši

Zapečene tikvice

Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...

Autor: uzkafu

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Avganistanski ćevap

Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Kiflice sa sirom

Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Snikers bombice

Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...

Autor: Marina

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće, Kuhinjica

Voćne bombice

Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...

Autor: Marina