Prokelj, celer i šargarepa
KuhinjicaSlaniši
Autor: Marina
Sestra i ja smo ih zvale “mali kupuščići”. Kada je majka prvi put donela kući prokelj i napravila jelo, na ukus nisam ni obratila pažnju, bilo mi je već dovoljno interesatno što jedem mini kupus :happy: . Prošlo je mnogo godina od tad a ja danas pravim ovo jelo jer je jednostavno i zdravo.
Potrebno je (za 4 porcije):
- 400 grama prokelja
- 1 srednji koren celera
- 2 srednje šargarepe
- 1 koren paškanata
- so i biber po ukusu
- malo ulja za dinstanje
Priprema:
Celer, šargarepu i paškanat očistite i nasecite na sitne kockice.Stavite da se disnta na tihoj vatri na malo ulja. Prokelj očistite, veće komade isecite na pola i dodajte u šerpu sa ostalim povrćem. Posolite i pobiberite po ukusu. Poklopite šerpu i dinstajte na tihoj vatri još 30-ak minuta, uz povremeno mešanje i dodavanje vode, ako ispari.
Jelo je posno i veoma lagano.
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina