Smuđ i pastrmka
KuhinjicaSlaniši
Autor: Milena
Lako, brzo, ukusno i zdravo!
Bilo koju svežu ribu možete pripremiti na ovaj način. Moj izbor bili su smuđ i pastrmka.
Potrebno je:
- jedno jaje,
- nekoliko čenova belog luka,
- malo peršuna,
- glavica crnog luka,
- jedan limun,
- maslinovo ulje za premazivanje ribe,
- 1dl belog vina,
- soli ili nekog drugog začina po izboru,
- aluminijumska folija.
Ribu stavite na aluminijumsku foliju kojom ćete je kasnije preklopiti.
Premažite je maslinovim uljem, posolite i unutra stavite beli luk i peršun.
Nakon toga umutite jedno jaje i njime premažite krajeve aluminijumske folije, kako biste od nje napravili kesu:
Pre nego što zalepite sve krajeve folije, ubacite u kesu crni luk i sipajte limun i belo vino.
Trebalo bi da izgleda ovako:
Pola sata nakon pečenja na 180 stepeni, smuđ treba da izgleda ovako, a pastrmku nisam stigla da slikam 😉 :
Tokom pečenja, folija će narasti, ali neće pući, ako ste krajeve dobro pričvrstili.
Riba pripremljena na ovaj način veoma je ukusna i zdrava jer se peče na samo malo maslinovog ulja i sa začinima koji vam se dopadaju.
Prijatno!
Slični postovi
Kuhinjica, Slaniši
Zapečene tikvice
Jesen je stigla prilično iznenada, ali još ima tikvica na pijacama. To treba ...
Autor: uzkafu
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Avganistanski ćevap
Avganistanski ćevap malo čudan naziv, zar ne? I meni je bio kada sam prvi ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Kiflice sa sirom
Mnogi se plaše kvasca i testa kao da su im najveći neprijatelji. Ali ja ih ...
Autor: Jovana
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Snikers bombice
Za fenomenalne snikers bombice potrebno je: 300gr šećera, 100ml ...
Autor: Marina
Kafa kod kuće, Kuhinjica
Voćne bombice
Potrebno je: 3 jabuke/dunje, 250gr šećera, 300gr mlevenih oraha, ...
Autor: Marina