fbpx

Uz Kafu logo

Uređenje kupatila

Kafa kod kuće

Autor: Ana

Ne, u ovom postu neće biti reči o kadama i česmama, o wc šoljama i lavaboima. Ovde će biti reči o uređenju kupatila kada ono dobije sve svoje osnovne elemente. Ja sam krenula od sledeće ideje, moje kupatilo je ljubičastih pločica i za početak time se vodim. Potrebne su mi sledeće stvari:

  • Podne prostirke. Da naravno da sam razmišljala o tome da mogu da kombinujem sa raznim bojama ali ove prostirke su me oduševile i odmah uskočile u moje kupatilo(naravno i leptirić je ljubičast)

podneProstirke

  • Tuš zavesa (imam kadu i shvatila sam da predivni stakleni paravan sa nekim peskarenim staklom u vidu mehurića i listića dosta košta pa će sačekati sledeću godinu) . Za ublažavanje ljubičastog efekta odabrala sam belu sa nekim detaljima. Evo primera fine zavese…

leptiricTusZavesa

  • Korpa za prljav veš, možda zaista deluje kao mala nauka, evo i zašto, veš koji je pripremljen za pranje mora da stoji u rupičastoj korpi kako bi vazduh mogao da struji i kako ne bi došlo do raznih procesa na vašoj nošenoj garderobi prepunoj bakterija i bacila. Zgodno je da korpa bude od prirodnog materijala ali ako je tako obično se teže održava pa je moj izbor pletena, plastična korpa. Pogodna je za mesečno tuširanje gelom i vrelom vodom i kao nova je. Sledeća pogodnost je da je što uža a opet dovoljno visoka da stane dovoljna količina veša a da vam ne zauzme pola kupatila. Korisna stvar je i ugradna korpa u ormarić ako za takvu vrstu ormarića imate mesta u kupatilu… Jysk, Home Centar, Tempo, Merkator, Conforma su samo neka od mesta gde možete nabaviti korpe, tuš zavese, prostirke.

korpe za ves

  • Ormarići za odlaganje kozmetike, sredstava za čišćenje, četki, fena i slično. U mom kupatilu nije bilo mesta za podne ormariće pa su se svi našli na zidu. Iskoristila sam maksimalno površinu koja je bila slobodna. Naravno pravila sam ormariće po meri jer verujem da se svaki cm mora iskoristiti. Merila sam prostor, visinu, dubinu i širinu i takve mere dala majstoru uz naglasak da su to spoljne mere, budite obazrivi sa tim. Ujedno izmerite i veličine najvećih bočica koje nameravate da smestite u ormariće. To je dobra preporuka za broj pregrada unutar samog ormarića. Važno je da vam sve boce stanu ali i da nemate višak praznog prostora u visinu… Tako sam dobila savršene ormariće. Topla preporuka majstora (a i iz ličnog lošeg iskustva sa ivericom) ormariće radite od medijapana, dugotrajniji su i mnogo bolje podnose paru u kupatilu i vlagu koja je neizbežna. Ovo je boja i sjaj koji sam odabrala i uživam u istoj.

ormarici

  • Žičani elementi za kupke, šampone i slično. Iako imamo dovoljno mesta na zidanoj kadi, praktičnije je da kozmetiku držite na tim elementima. Lako se održavaju i nisu na dohvat ruke maloj deci… Ako pak nemate da vam ko izbuši zid i pričvrsti policu postoji i drugo rešenje, šrafljenje police na vakum, verujem da je izuzetno efikasno ali i znatno skuplje od klasičnih žičanih polica. Prednost je da su mobilni i da uvek možete pomeriti ili skloniti policu… Na vama je da odaberete. Veli izbor je u Home Centru, Merkatoru, Tempu…
  • Dekoracija je nešto što će odati vaš senzibilitet pa o tome dobro razmislite. Bambus se preporučuje da živi na vlažnim mestima poput kuhinje i kupatila pa eto ideje za dekor, uz nešto belog kamenja  ili školjki, dekoracije u vidu miršljavog sušenog cveća, dekorativna mirišljava sveća… Vi, pustite mašti na volju! Napunite kadu mehurićima i uživajte!

Pretplati me
Obavesti o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Slični postovi

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Krompirići iz mikrotalasne

Treba da spremite brzinski ručak za dve ili jednu osobu? Muka vam je od ...

Autor: Marija

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Pilence na malo drugačiji način – pileća bajadera

Čak i ako niste veliki ljubitelji belog mesa, sigurna sam da možete uživati ...

Autor: Lavanda

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Braunis (Brownies)

Isproban recept više puta! Definitivno sam oduševljena ukusom. Za ljubitelje ...

Autor: Ana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Slani mini-mafini

Postupak pripremanja  ovih  ukusnih mafina je  krajnje  jednostavan. Brzo ...

Autor: Jovana

procitaj vise
Pročitaj više

Kafa kod kuće

Kako sačuvati vitamine iz voća i povrća

Voće sazrelo na drvetu bogatije je vitaminima od onog što uzri posle ...

Autor: Marija